caes

Navegació


Blog de l'àguila 2013

05
abr.

Les femelles d'ambdós nius segueixen incubant els ous amb normalitat i els mascles també fan la tasca de caçar per a les femelles i fer-los relleus perquè puguin alimentar-se. Com ja es va dir, el primer pollet del niu A està previst que neixi a partir del dia 10 d'abril. El temps d'incubació d'aquesta espècie és entre 40-43 dies per a la qual cosa a partir del proper dimarts es pot produir el naixement. Per la seva part, el poll de l'únic ou que va pondre la femella del niu B està previst que neixi uns dies més tard. L'any passat la femella del niu B va pondre un ou infèrtil i un segon ou que sí va donar un pollet normal.

Us oferim un parell de vídeos amb imatges del mascles rellevant les femelles dels respectius nius.

 


28
març

Dilluns dia 25 al matí, el mascle del niu A va portar una presa per a la femella i aquesta va renyar-lo. Com ja hem explicat en altres ocasions, durant la incubació no s'acostuma a portar menjar al niu per evitar que possibles depredadors malmetin la posta. Tot seguit, la femella va marxar i va emportar-se el menjar fora del niu. El mascle va continuar amb la incubació dels ous. En general s'aprecia que segueixen els relleus regulars en la incubació, i l'alimentació de la parella es troba dintre de la normalitat.

Al niu B, segueixen els relleus, ara més regulars. La femella finalment ha acabat acceptant que el mascle incubi els ous, i  l'alimentació dels dos individus ha tornat a la normalitat. Bons presagis per aquesta parella i el seu ou...


25
març

 

Al niu A, la femella segueix incubant els ous i es fan els relleus de manera habitual. Al niu B, des de finals de la setmana passada l'ou és incubat durant més temps. Sembla que ja s'han regularitzat els relleus, i tot fa pensar que s'incrementa la probabilitat d'èxit en aquest niu. No s'ha observat cap moviment de la parella d'àligues del niu C en tota la setmana passada.

21
març

S'ha pogut observar que la femella del niu B no deixa posar al mascle per incubar l'únic ou que tenen; es tracta d'una femella completament dedicada al seu ou. Per aquest motiu sembla que els pocs relleus que hi ha són molt curts i no permeten gaire temps per menjar a la femella. Es dóna pràcticament per descartada la possibilitat que la femella pongui un segon ou.

Al niu A, la parella segueix la incubació amb relleus habituals entre mascle i femella i bon aport d'aliments per als dos adults.


19
març

 

Al niu A, segueixen els relleus i la incubació dels ous de forma habitual. El mascle caça preses per tal que mengi la femella.
 
Al niu B, han passat cinc dies des de la posta del primer ou i difícilment n'hi haurà una segona. Els relleus del mascle i la femella són molt poc freqüents i massa curts. El mascle no alimenta a la femella de forma habitual, o ho fa molt poc. Això podria ser un indici de problema d'aport de menjar. Caldrà anar fent un seguiment dia a dia per veure com evoluciona.

S'estan mostrant 31 - 35 de 49 resultats.