Accessibilitat


Visitants sota la cascada. Autoria: XPN

Sant Miquel del Fai treballa per adaptar la visita al màxim a les persones amb diversitat funcional, ja sigui amb mobilitat reduïda o persones amb dificultats visuals o auditives, entre d’altres. Així, per facilitar la visita, s’estan adaptant els espais i millorant la informació que poden rebre les persones visitants.

També es reserva un percentatge de les entrades presencialment per poder oferir-les a les persones que no les poden sol·licitar digitalment.

 



Barreres arquitectòniques


Les obres d’adequació de l’espai van preveure criteris d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques segons la normativa vigent (Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat) amb la finalitat de garantir un espai confortable i segur per a totes les persones, tenint en compte les diferents necessitats que puguin presentar i assegurant el dret a una vida independent, normalització, accessibilitat universal i disseny per a tothom.

La rampa de davant l’entrada a l’església de Sant Miquel presenta una dificultat elevada per a l’accés autònom de persones amb mobilitat reduïda. S’està treballant per trobar la solució tècnica que faciliti el desplaçament autònom per aquest tram i que sigui compatible amb el caràcter d’alt valor patrimonial dels elements arquitectònics.

 



Aparcament per a mobilitat reduïda



 

A l’aparcament general, s’han reservat dues places per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, en el moment de fer la reserva de les entrades, es pot sol·licitar fins a dues places d’aparcament per poder arribar amb el vehicle fins a la mateixa portalada d’accés, ja que des de l’aparcament general a la porta d’entrada hi ha un tram que dificulta l’accés autònom al recinte, donada la pavimentació original del pont del Rossinyol i un fort pendent del recorregut.

Es recomana als grups que accedeixen amb autocar que portin també algun vehicle adicional i reservin aquestes places per accedir a la portalada si hi viatgen persones amb mobilitat reduïda, especialment per pujar la rampa a la sortida.

 



Vehicle elèctric de suport


Un cop dins del recinte, l’espai compta amb un vehicle elèctric per poder traslladar les persones que ho necessitin, com seria el cas d’alumnes d’escoles d’educació especial o persones grans. Aquest vehicle, però, no pot sortir a buscar o dur persones fora del recinte.

 



Itinerari adaptat i panells amb braille


A la rampa d’accés del recinte, hi ha una barana a mà dreta que, a més de garantir la seguretat, permet el seguiment de l’itinerari per part de persones cegues.

Tots els plafons dels punts de l’itinerari es poden llegir en braille i tenen un relleu per interpretar la fotografia. Aquests plafons són l’inicial de Sant Miquel del Fai, a la placeta d’entrada, i els dels punts d’interès: pont del Rossinyol, pas de la Foradada, portalada d’accés, casa Prioral, cingles i balmes, església de Sant Miquel, salt del Rossinyol, cova de Sant Miquel, plaça del Repòs, llac de les Monges, salt del Tenes i antiga porta d’accés.

A més, l’audiovisual compta amb subtítols per facilitar-ne la lectura a persones amb discapacitat auditiva.

 



WC adaptat


S’ha habilitat un lavabo adaptat en un lateral de la casa Prioral, ja que per accedir als lavabos generals cal baixar unes escales. També es compta amb quatre cabines de lavabos secs, una de les quals està adaptada. Els lavabos secs funcionen sense aigua i recullen, en uns cubells que hi ha a sota, la matèria fecal, la qual es barreja amb serradures de fusta per evitar olors i facilitar la deshidratació i posterior recollida.


Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a gaudim als parcs (agenda) Subscriu-te a l'Informatiu dels parcs

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials