Notícies d'activitats vinculades a la conservació de la biodiversitat


Litoral La iniciativa té com a objectiu conèixer millor la biodiversitat i riquesa d'aquest grup d'animals

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral engega un projecte de ciència ciutadana d'elaboració d'una col·lecció virtual dels insectes del Parc

'Mirada'. Autor: José Antonio Ríos Robles
'Mirada'. Autor: José Antonio Ríos Robles
31/07/2020

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral 'Salvador Grau i Tort' proposa als usuaris i visitants del Parc participar en l’elaboració d’una col·lecció virtual d’insectes i altres artròpodes a partir de les fotografies que aquests prenguin durant les seves visites i excursions en l’àmbit del Parc. Per col·laborar amb aquest projecte de ciència ciutadana, cal posar-se en contacte amb el Centre de Documentació mitjançant el correu electrònic p.slitoral.cdp@diba.cat.

Guilleries-Savassona Presentació de candidatures fins al 15 d'octubre del 2020

Segona convocatòria del Premi de Recerca Guilleries

Seguiment de peixos a la riera Major. Autor: CERM
Seguiment de peixos a la riera Major. Autor: CERM
27/07/2020

La Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar -impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona- convoca l'edició 2020 del Premi de Recerca Guilleries, amb el suport del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. El premi, amb una dotació de 5.000 euros, s’atorgarà al millor projecte de recerca sobre qualsevol de les temàtiques següents: aigua, territori i biodiversitat.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Executades en el marc del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació Bancària 'la Caixa'

Finalitzen les obres del projecte de museïtzació dels forns de calç de Can Prunera, a Vallirana

Plafó interpretatiu. Autor: OTPAT
Plafó interpretatiu. Autor: OTPAT
27/07/2020

El divendres 17 de juliol es va signar l’acta de recepció de les obres de museïtzació dels forns de calç de Can Prunera, a Vallirana. Amb una inversió de 32.000 euros, es tracta d’una experiència pilot inclosa en els projectes del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació Bancària “la Caixa” emmarcada en el Programa de millora de la infraestructura verda local.

Xarxa de Parcs Naturals El butlletí d'activitats torna el 3 de setembre i L'Informatiu dels Parcs el 15 de setembre

Els butlletins 'Gaudim als Parcs' i 'L'Informatiu dels Parcs' s'aturen a l'agost

Marxem per vacances. Autor: XPN
Marxem per vacances. Autor: XPN
27/07/2020

Durant el mes d'agost, el butlletí setmanal d’activitats de la Xarxa de Parcs Naturals 'Gaudim als Parcs' i el butlletí quinzenal de notícies 'L’Informatiu dels Parcs' s’aturen per vacances. La darrera tramesa de l’Agenda d'activitats serà el dijous 30 de juliol i es reprendrà el dijous 3 de setembre. El darrer butlletí de l'Informatiu dels Parcs de juliol s'enviarà el dimarts 28 de juliol i el tornareu a rebre el dimarts 15 de setembre.

Montnegre-Corredor Es trobaven als senders GR 92 i GR 83

Es fa tractament a tres nius de vespa asiàtica en zones d'elevat ús públic del Parc del Montnegre i el Corredor

Niu de vespa asiàtica tractat. Autor: Antoni Armengol
Niu de vespa asiàtica tractat. Autor: Antoni Armengol
24/07/2020

Durant la segona quinzena de juliol, l’empresa Anura Montseny Control Integrat de Plagues ha realitzat un tractament ja consolidat consistent en la injecció de biocida (Diptron) a tres nius de vespa asiàtica (Vespa velutina) localitzats al Parc del Montnegre i el Corredor mitjançat vectors de gel amb el producte. Aquest mètode és el més eficient en l’ús de biocides i disminueix els riscos per al personal que fa el tractament perquè no s’ha d’acostar al niu.

Guilleries-Savassona Les tasques han estat executades pel personal de manteniment de l'Espai Natural

Es millora la senyalització i l'entorn vegetal de l'itinerari del Puigsec, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Mapa d'inici de l'itinerari. Autor: XPN
Mapa d'inici de l'itinerari. Autor: XPN
24/07/2020

L'itinerari senyalitzat del Puigsec és un recorregut circular que connecta alguns dels espais d'interès hidrològic que envolten Sant Julià de Vilatorta, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Amb l'actuació realitzada s'ha volgut solucionar la manca de senyalització, especialment a la seva part inicial i final, al seu pas pel poble. També s'han substituït fites en mal estat i s'ha podat i estassat la vegetació del camí.

Litoral Feu-vos-en seguidors per estar al dia de les novetats del Parc

El Parc de la Serralada Litoral estrena canal d'Instagram

Instagram @parcserraladalitoral. Autor: XPN
Instagram @parcserraladalitoral. Autor: XPN
23/07/2020

El Parc de la Serralada Litoral ha posat en marxa recentment un canal d’Instagram propi per donar a conèixer, entre altres temes d’interès, els valors naturals i culturals del Parc, les singularitats de flora i fauna, els resultats dels seguiments ecològics, les actuacions i treballs que s’hi executen i la gestió que es fa des del Consorci en col·laboració amb els ajuntaments.

Montseny Entre el 24 de juliol i el 30 d'agost

L'exposició sobre els '40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny' arriba al Brull

Detall de l'exposició a la Rectoria del Brull. Autor: XPN
Detall de l'exposició a la Rectoria del Brull. Autor: XPN
22/07/2020

Després d’estar exposada a l'Espai Montseny de Viladrau, la mostra itinerant '40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (1978-2018)' podrà visitar-se al Centre d’Informació de la Rectoria del Brull entre el 24 de juliol i el 30 d’agost, tots els dies de 9 a 15 h, excepte els dimecres i els dijous. Al setembre, viatjarà a Seva i a l’octubre, a Gualba. Comissariada per la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA), l'exposició està realitzada conjuntament per les diputacions de Barcelona i de Girona i el Parc Zoològic de Barcelona.

Marina Gràcies a l'alerta d'un usuari del Parc

Els guardes del Parc de la Serralada de Marina allarguen el període amb aigua d'uns bassals amb capgrossos

Detall dels capgrossos al toll temporal. Autor: XPN
Detall dels capgrossos al toll temporal. Autor: XPN
22/07/2020

A finals del mes de març, un usuari del Parc de la Serralada de Marina que passejava per Montcada i Reixac va observar uns tolls amb capgrossos de gripau corredor (Edidalea calamita) que s’estaven assecant i va donar l’alerta al Parc. Els guardes forestals van comprovar que hi havia molts capgrossos als quals els quedaven força dies per completar la metamorfosi i, per allargar el seu període amb humitat, van fer dues aportacions d’aigua als bassals. Gràcies a això, les postes han prosperat ja que es va garantir l’aigua dels tolls fins a l’arribada de les pluges posteriors.

Foix Els darrers nou anys, el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat ha fet 400 denúncies a pescadors furtius al pantà de Foix

Els Mossos d'Esquadra denuncien sis persones per pescar il·legalment al pantà de Foix

Pescadors en un concurs federat. Autor: FCPEC
Pescadors en un concurs federat. Autor: FCPEC
21/07/2020

Després de diversos avisos de veïns i guardes del Parc del Foix, els Mossos d’Esquadra van denunciar el dissabte 11 de juliol sis pescadors furtius al pantà de Foix que ja havien pescat sis carpes les quals van ser retornades al seu hàbitat natural. La pesca recreativa al pantà de Foix està prohibida i l’indret està senyalitzat com a zona de refugi de pesca. Únicament es pot pescar al Moll de l’Alzina i sempre que es tracti d’un concurs de pesca federat i autoritzat per la Generalitat de Catalunya.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.

interest