Notícies d'activitats vinculades a la conservació de la biodiversitat


Xarxa de Parcs Naturals La 3a Jornada Tècnica d'enguany tindrà lloc el 27 de novembre

La 2a Jornada Tècnica d'Espais Naturals aborda com comunicar i implicar la ciutadania en la conservació de la natura

Moment de les presentacions. Autor: XPN
Moment de les presentacions. Autor: XPN
18/10/2018

El dijous 4 d’octubre, va tenir lloc la 2a Jornada Tècnica d’Espais Naturals. La sessió, que portava per títol ‘Com comunicar per implicar la societat en la conservació de la natura’, es va fer al Centre de Recursos i Estudis Culturals del Pati Manning, a Barcelona.

Montnegre-Corredor S'ha editat en català, castellà, anglès, francès i alemany

S'ha reeditat el mapa de l'informador del Parc del Montnegre i el Corredor

Detall del mapa. Autor: XPN
Detall del mapa. Autor: XPN
18/10/2018

Les vostres visites i excursions al Parc del Montnegre i el Corredor seran millors si porteu a la mà el nou mapa de l’informador. Entre d’altres, el document situa els diversos equipaments i serveis (carreteres, pistes, senders, Oficina del Parc, miradors, construccions d’interès, entre d’altres) i ofereix informació sobre els itineraris senyalitzats i els centres i punts d’informació.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals A vuit indrets i en tres idiomes: català, castellà i anglès

S’instal·len nous plafons informatius del projecte Life Tritó Montseny

Plafó instal·lat al Zoo de Barcelona. Autor: Life Tritó
Plafó instal·lat al Zoo de Barcelona. Autor: Life Tritó
16/10/2018

Un dels elements de difusió previstos en el marc del Life Tritó Montseny era l'elaboració de plafons informatius. Aquests contenen informació del projecte, els objectius i les diverses accions a realitzar durant els quatre anys de durada. Estan escrits en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor Una jornada molt participativa i profitosa

Sessió de treball i formació del personal d'informació de la Direcció Territorial Oriental (DTE) de l'Oficina Tècnica de Parcs Naturals

Sessió anual de treball i formació. Autor: XPN
Sessió anual de treball i formació. Autor: XPN
16/10/2018

El dissabte 6 d’octubre es va celebrar la sessió anual de treball i formació per a l’equip de persones vinculades al servei d’informació dels parcs de la Direcció Territorial Oriental a Can Magarola, masia on es troba ubicada l’Oficina del Parc de la Serralada Litoral, situada al municipi d’Alella. Enguany, s’ha aprofundit en el coneixement d’aspectes de gestió en matèria de conservació del patrimoni natural.

Collserola Del 6 d'octubre del 2018 al 23 de febrer de 2019

Pla tècnic de gestió cinegètica 2018-19

Mapa Zones de Caça Controlada. Autor: CPNSC
Mapa Zones de Caça Controlada. Autor: CPNSC
07/10/2018

Des de finals del mes d’agost, està vigent el Pla tècnic de gestió cinegètica de les Zones de Caça Controlada del Parc Natural de la Serra de Collserola. 

Parc Fluvial Besòs Moment de màxim flux migratori

Xifres molt remarcables en els anellaments d'ocells de setembre al Parc Fluvial

Grup de participants. Autor: Parc Fluvial Besòs
Grup de participants. Autor: Parc Fluvial Besòs
05/10/2018

El dissabte 29 de setembre va tenir lloc el segon anellament de la temporada de tardor al Parc Fluvial. Concretament, l’activitat es va desenvolupar al marge esquerre, entorn el pont del Ferrocarril, en l’àmbit de Sant Adrià de Besòs.

Parc Fluvial Besòs Fetes durant el mes de setembre

Observacions faunístiques més destacables al Parc Fluvial del Besòs

Agró blanc amb un esplugabous. Autor: X. Larruy
Agró blanc amb un esplugabous. Autor: X. Larruy
05/10/2018

Al setembre, el flux migratori d’ocells que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada ja és màxim, de manera que és un dels moments de l’any en què al Parc Fluvial es pot veure una major diversitat d’espècies.

Montseny | Guilleries-Savassona | Xarxa de Parcs Naturals Un itinerari de gran interès per les característiques singulars de l'indret

Es recupera a la XPN una estació CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) al turó de l'Home en forma d'itinerari d'esforç reduït

Argentada de muntanya. Autor: A. Ubach / Museu CN Granollers
Argentada de muntanya. Autor: A. Ubach / Museu CN Granollers
05/10/2018

En l’àmbit de la Xarxa de Parcs Naturals, el seguiment de papallones diürnes de Catalunya (CBMS) -que es coordina des del Museu de Ciències Naturals de Granollers- inclou transsectes a diversos dels seus parcs. Recentment, s’han incorporat un itinerari de seguiment setmanal a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i un itinerari d’esforç reduït (això és, amb una periodicitat menor) al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Montseny El primer centre d'educació ambiental de Catalunya, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Quaranta anys de l'Escola de Natura Can Lleonart

40 anys de Can Lleonart. Autor: XPN
40 anys de Can Lleonart. Autor: XPN
27/09/2018

La primera escola de natura de Catalunya es va crear l’any 1978 a Can Lleonart, a la vall de Santa Fe, dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. L’escola va ser impulsada per la Diputació de Barcelona, com a institució gestora del Parc Natural, juntament amb altres entitats com el Zoo de Barcelona i el Departament d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Montseny Situada a la vall de Santa Fe, és tot un referent

Celebració dels 40 anys de Can Lleonart, la primera escola d'educació ambiental de Catalunya al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (1978-2018)

40 anys de Can Lleonart. Autor: XPN
40 anys de Can Lleonart. Autor: XPN
25/09/2018

Aquest dissabte, 29 de setembre, se celebra el 40è aniversari de la creació de l’Escola de Natura Can Lleonart, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del  Montseny, la primera que es creava a Catalunya i també a l’Estat espanyol. L’escola va sorgir l’any 1977 fruit del conveni de col·laboració entre el Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona per dedicar la Torre Lleonart, situada a la vall de Santa Fe, al cor del Montseny, a activitats educatives i de recerca. A principis del 1978, a proposta del Zoo de Barcelona, per realitzar-hi itineraris pedagògics i activitats d’educació ambiental i amb el repte d’iniciar-hi una Escola de Natura.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.

interest