CAESEN

Navegació

Notícies d'activitats vinculades a la conservació de la biodiversitat


Litoral Tots els caps de setmana fins a mitjan desembre, prèvia reserva

El Parc de la Serralada Litoral organitza passejades guiades i tallers per donar a conèixer el seu patrimoni natural i cultural

Grup realitzant un taller. Autor: XPN
Grup realitzant un taller. Autor: XPN
23/09/2020

Un cop represa l’activitat després de l’aturada a causa de la COVID-19, el Parc de la Serralada Litoral torna a oferir fins a finals d’any passejades guiades i altres activitats a la natura per gaudir del Parc amb una nova mirada. Per participar-hi és imprescindible reservar prèviament i actuar d’acord amb el protocol sanitari i de seguretat. Podeu consultar-les al programa de Passejades guiades i altres activitats 2020.

Montseny | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Tots els caps de setmana

Fins a finals d'any, la Xarxa de Parcs Naturals ofereix passejades guiades arreu dels parcs

Passejada al Parc de la Serralada de Marina.<br />Autor: XPN
Passejada al Parc de la Serralada de Marina.
Autor: XPN
23/09/2020

Durant tot l'any, nou espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals us proposen passejades guiades pensades per a tota la família. Atesa la situació actual, els grups s’han reduït i en totes elles és necessari inscriure-s’hi prèviament i seguir les mesures de seguretat i protecció. Una pàgina web aplega tots els programes de passejades guiades dels parcs així com el protocol de seguretat.

Guilleries-Savassona Sorprenentment, les càmeres de fototrampeig han captat també un isard

L'estudi sobre els carnívors guardonat amb el Primer Premi de Recerca Guilleries destaca la presència de guilla, gat fer i mostela

Exemplar de gat fer. Autor: Càtedra de l'Aigua,<br />Natura i Benestar
Exemplar de gat fer. Autor: Càtedra de l'Aigua,
Natura i Benestar
22/09/2020

El 2019, el Primer Premi de Recerca Guilleries, que promou la Càtedra interuniversitària de l'Aigua, Natura i Benestar, va ser per al projecte de recerca ‘Estudi de la comunitat de carnívors de les Guilleries: estat de les poblacions i factors que les influencien’. Es coneixen ara els primers resultats de l’estudi que destaquen la presencia de la guilla, el gat fer i la mostela. Així mateix, les càmeres de fototrampeig han pogut captat la presència, sorprenent, d’un isard. Els resultats complets es presentaran a finals d’any.

Guilleries-Savassona Per realitzar la secció de servei en camins de la xarxa viària bàsica del municipi

Continuen els treballs forestals de prevenció d'incendis i seguretat viària en camins de Tavèrnoles

Treballs forestals al camí del Munts. Autor: XPN
Treballs forestals al camí del Munts. Autor: XPN
22/09/2020

Per realitzar-hi la secció de servei, el dimarts 8 de setembre es van iniciar treballs forestals de prevenció d’incendis i seguretat viària als marges del camí dels Munts (Tavèrnoles). L’obra, amb un cost de prop de 6.000 euros, té l’objectiu de reduir el combustible present i millorar la seguretat i el manteniment del camí i està previst que s'acabi el mes de novembre. 

Collserola Del 12 de setembre al 4 d'octubre, caps de setmana i festius

En marxa el seguiment de la migració al turó de la Magarola, al Parc Natural de la Serra de Collserola

Observació de rapinyaires. Autor: CPNSC
Observació de rapinyaires. Autor: CPNSC
09/09/2020

Durant els mesos de setembre i octubre, l’època de pas dels ocells rapinyaires, es porta a terme al turó de la Magarola la campanya d’observació i seguiment. Oberta a tothom els caps de setmana, uns monitors especialitzats ajuden a identificar les espècies. Com a novetat d'enguany, a la pàgina web del Parc Natural es poden consultar en directe les dades de les espècies vistes. A causa de l’actual situació de pandèmia, s’han establert mesures addicionals de seguretat i aforament limitat a l’espai del mirador.

Collserola Trobareu tota la informació al web del Parc Natural

Les propostes educatives del Parc Natural de Collserola, recollides en El curs al Parc

El curs al Parc. Autor: CPNSC
El curs al Parc. Autor: CPNSC
09/09/2020

Tot i les circumstàncies actuals, el Parc Natural de la Serra de Collserola segueix fidel al començament del curs escolar i presenta una nova edició d'El Curs al Parc, que recull totes les propostes educatives del Parc Natural per al curs 2020-2021.

Montseny D'acord amb els resultats, ja s'està treballant en la definició dels models de gestió més adequats

Un estudi en el marc del projecte Life Clinomics permet identificar els boscos més vulnerables al canvi climàtic al Montseny

Boscos del Montseny. Autor: Diputació de Girona
Boscos del Montseny. Autor: Diputació de Girona
08/09/2020

Aquest treball cartogràfic i de caracterització de les masses forestals més fràgils del Parc Natural del Montseny és una acció inclosa dins el projecte Life Clinomics, coordinat per la Diputació de Barcelona amb la participació de la Diputació de Girona. Els resultats obtinguts aporten informació per definir models de gestió per a aquestes zones que les ajudin a ser més resistents i resilients en el futur.

Montseny Amb mots encreuats, una Zoopa de lletres, curiositats de l’espècie i el DibuZOO, entre d'altres propostes

Les ActiviZOO, del Zoo de Barcelona, conviden infants i famílies a apropar-se virtualment al tritó del Montseny

Les ActiviZOO del tritó. Autor: Zoo de Barcelona
Les ActiviZOO del tritó. Autor: Zoo de Barcelona
07/09/2020

El Zoo de Barcelona va posar el seu gra de sorra per ajudar a les famílies a passar els mesos de confinament d'una manera enriquidora. Amb l’objectiu de seguir mantenint el contacte amb els ciutadans, va crear ActiviZOO, un nou apartat a la seva pàgina web que proposava activitats lúdiques i educatives adreçades als infants i famílies. Com a soci del projecte Life Tritó Montseny, un dels protagonistes d'aquesta iniciativa va ser el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi). 

Parc Fluvial Besòs En aquesta època de l'any, el flux migratori és més intens i variat

Els resultats dels seguiments ornitològics de juliol i agost destaquen el Parc Fluvial del Besòs com a espai clau en les rutes migratòries

Fumarell carablanc a Sant Adrià. Autor: Xavier Larruy
Fumarell carablanc a Sant Adrià. Autor: Xavier Larruy
07/09/2020

Repassem les observacions faunístiques més destacables dels seguiments ornitològics realitzats al Parc Fluvial del Besòs durant els mesos de juliol i agost. Entre d’altres citacions remarcables, cal destacar l’anellament de noranta-tres exemplars de tallarols de garriga (Sylvia cantillans), un petit ocell transsaharià, un fet que posa en relleu la importància del Parc Fluvial del Besòs en les rutes migratòries; així com l’èxit reproductiu de la parella de roquerols (Ptyonoprogne rupestris) sota el pont de la C-31 a Sant Adrià de Besòs.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.

interest