Noticas vinculadas a la conservación de la biodiversidad


Parc Agrari El termini de presentació s'acaba el 4 de setembre

El Parc Agrari del Baix Llobregat convoca subvencions per a cooperatives i entitats agràries, agrupacions de defensa vegetal i recuperació de camps

Camp de carxofes al Parc Agrari. Autor: XPN
Camp de carxofes al Parc Agrari. Autor: XPN
17/07/2020

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat convoca tres subvencions en el seu àmbit per a cooperatives agràries i altres entitats agràries sense finalitat de lucre, per a agrupacions de defensa vegetal i per a recuperació de camps. Les convocatòries s'han publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 16 de juliol i les sol·licituds es poden fer des del divendres 17 de juliol fins al divendres 4 de setembre.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona És dinàmic i es poden combinar i seleccionar paràmetres diversos

Informe interactiu sobre les accions i dades recollides pel Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) 2020

Informe. Autor: OTPMIFDA
Informe. Autor: OTPMIFDA
16/07/2020

La Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (OTPMIFDA), ha dissenyat un informe interactiu per a les dades recollides per l’operatiu de la campanya del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) 2020. L’objectiu és millorar i facilitar l’accés a les dades a tots els usuaris, per la qual cosa s’ha elaborat una guia d’ús.

Collserola És bàsica la implicació de les associacions veïnals i ambientalistes i dels propietaris privats

Comença la campanya 2020 del projecte de participació en l'erradicació de l'ailant a Collserola

Massa d’ailant (Ailanthus altissima). Autor: CPNSC
Massa d’ailant (Ailanthus altissima). Autor: CPNSC
16/07/2020

Com en anys anteriors, durant el mes de juliol ha començat al Parc Natural de la Serra de Collserola la campanya del projecte de participació en l’erradicació de l’ailant. En la iniciativa participen diferents associacions veïnals i entitats per al control d’aquesta espècie exòtica invasora.

Xarxa de Parcs Naturals El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 15 de setembre

Es convoquen els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals 2020 de la Diputació de Barcelona

Actuació de prevenció d'incendis forestals per<br />membres d'una ADF. Autor: Diputació Barcelona
Actuació de prevenció d'incendis forestals per
membres d'una ADF. Autor: Diputació Barcelona
16/07/2020

La Diputació de Barcelona ha convocat la XXIV edició dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals per a projectes presentats per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i per les Federacions d’ADF. D’acord amb la convocatòria, publicada al BOPB de dimecres 15 de juliol, s’estableixen el Premi Rossend Montané i Ferrer, per a projectes de planificació de la gestió per a la prevenció d’incendis forestals presentats per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i el Premi Jordi Peix i Massip, per a projectes d’informació i sensibilització de la societat per a la prevenció d’incendis forestals presentats per una o vàries ADF o Federacions d’ADF de la província de Barcelona. Ambdós premis estan dotats cadascun amb 11.000 euros. També es convoca el Premi Honorífic Joaquim M. de Castellarnau de reconeixement públic a la trajectòria d’una persona en relació amb la prevenció d’incendis forestals. 

Montesquiu Els dissabtes 4 i 11 de juliol

El Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals reprèn l'activitat amb dues sessions de formació al Parc del Castell de Montesquiu

Grup de voluntaris durant la formació.<br />Autor: Cercle de Voluntaris
Grup de voluntaris durant la formació.
Autor: Cercle de Voluntaris
13/07/2020

Després del confinament, s’han reprès les activitats del Cercle de Voluntaris dels Parc Naturals amb dues sessions de formació, el 4 i 11 de juliol, al Parc del Castell de Montesquiu. La proposta, que portava per títol ‘La regió eurosiberiana. Prats i boscos de muntanya’, va aplegar una quarantena de voluntaris en dues sessions i es va realitzar a l’aire lliure i d’acord amb totes les mesures i protocols de seguretat.

Guilleries-Savassona És la segona captura des de l'inici del projecte, el 2008

Captura excepcional d'una mostela a la xarxa de seguiment de petits mamífers (SEMICE) a l'EN de les Guilleries-Savassona

Exemplar de mostela. Autor: Ignasi Torre / Museu<br />de Ciències Naturals de Granollers
Exemplar de mostela. Autor: Ignasi Torre / Museu
de Ciències Naturals de Granollers
13/07/2020

A principis d’estiu i durant la campanya de seguiment de petits mamífers (SEMICE) a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, de manera sorprenent es va capturar un exemplar de mostela. Des de l’inici del projecte l’any 2008, la troballa d’aquest petit carnívor ha estat anecdòtica i aquesta és la segona captura a la Xarxa de Parcs Naturals (la primera va ser el 2011) tot i que la tipologia dels paranys és l’adequada tenint en compte la mida mitjana de l’espècie. És possible que l’augment de les poblacions de petits mamífers els darrers anys a causa de les abundants pluges hagi permès que també es recuperin les poblacions dels seus depredadors, com és el cas de la mostela.

Montseny El butlletí és trimestral i s'edita en tres idiomes

El 6è butlletí del Life Tritó Montseny recull les novetats informatives de primavera

Tritó del Montseny. Autor: Life Tritó Montseny
Tritó del Montseny. Autor: Life Tritó Montseny
11/07/2020

El 6è butlletí digital del Life Tritó Montseny aplega totes les notícies del projecte aparegudes durant els mesos d’abril, maig i juny. La publicació té una periodicitat trimestral i s'edita en català, castellà i anglès.

Collserola El dispositiu de vigilància activa inclou trenta-sis municipis i tretze torres de guaita, quatre de les quals incloses al PVI de la Diputació de Barcelona

La meteorologia extrema marca la campanya de prevenció d'incendis forestals a Collserola

A l'estiu, prudència al bosc. Autor: CPNSC
A l'estiu, prudència al bosc. Autor: CPNSC
11/07/2020

La campanya de prevenció activa d’incendis forestals al Parc Natural de la Serra de Collserola està marcada aquest 2020 per un inici d’any amb una meteorologia extrema. La campanya es va iniciar el juny i s’allargarà fins a finals d’agost, una data que es pot modificar en funció de les condicions meteorològiques.

Mostrando el intervalo 11 - 20 de 20 resultados.

interest