Noticas vinculadas a la conservación de la biodiversidad


Xarxa de Parcs Naturals Produït i dirigit pel Museu de Ciències Naturals de Granollers

Un microdocumental descobreix la tasca dels voluntaris del seguiment de papallones CBMS

Un dels voluntaris. Autor: Museu CN Granollers
Un dels voluntaris. Autor: Museu CN Granollers
28/05/2020

Quan visiteu el canal Youtube del Museu de Ciències Naturals de Granollers, podreu veure el vídeo sobre el seguiment de papallones Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS). L’enregistrament s’enllaça amb la sèrie de vídeos documentals sobre els diferents projectes de recerca que es desenvolupen al Museu.

Xarxa de Parcs Naturals Recupereu els vídeos de les diverses propostes i activitats del Dia Europeu dels Parcs

El seminari en línia d'EUROPARC Espanya i l'OAPN alerta que la pèrdua de biodiversitat té un impacte en la salut humana

L'últim infant dels boscos. Autor: Rossinyol Nou
L'últim infant dels boscos. Autor: Rossinyol Nou
28/05/2020

Hi ha evidències científiques que posen de manifest com la pèrdua de la biodiversitat té un impacte directe en la salut humana i experiències d'àrees protegides que mostren com la natura sana cura. En van parlar Fernando Valladares, professor d'investigació del CSIC, i Carles Castell Puig, biòleg i doctorat en ecologia, en el seminari en línia (webinar) titulat 'Salut, Biodiversitat i Àrees Protegides'. La sessió va tenir lloc el divendres 22 de maig organitzada conjuntament  per l'Organismo Autónomo de Parques Naturales (OAPN) i EUROPARC Espanya en el marc de la celebració del Dia Europeu dels Parcs.

Guilleries-Savassona Us el podeu descarregar en PDF

Es reedita el desplegable amb la informació més rellevant de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Nou desplegable. Autor: XPN
Nou desplegable. Autor: XPN
28/05/2020

El desplegable de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona recull la informació més destacable sobre la biodiversitat, història i ocupació humana, aprofitament socioeconòmic i ús públic d'aquest espai natural protegit. Amb un disseny nou, també conté un mapa, la selecció de diversos punts d'interès i la relació d'accessos i equipaments.

Xarxa de Parcs Naturals Amb informació sobre musaranyes, eriçons, lirons, talpons, ratolins i ratpenats

Una miniguia aplega els petits mamífers de Catalunya

Detall de la portada. Autor: Toni Llobet
Detall de la portada. Autor: Toni Llobet
28/05/2020

Amb il·lustracions de Toni Llobet i textos de Carles Flaquer i Ignasi Torre, Petits mamífers: insectívors, rosegadors i ratpenats de Catalunya és la primera guia que inclou totes les espècies de petits mamífers de Catalunya i complementa la guia de grans mamífers que ja forma part de la col·lecció.

Parc Fluvial Besòs Els resultats indiquen una abundància molt baixa

Control de les poblacions dels dípters quironòmids al tram baix del riu Besòs

Recipients de mostreig. Autor: Xavier Larruy
Recipients de mostreig. Autor: Xavier Larruy
26/05/2020

El 25 de maig ha tingut lloc la primera campanya de seguiment de les larves dels dípters quironòmids (mosquits d'eixam) de la temporada 2020 al Parc Fluvial del Besòs. El seguiment s’ha realitzat en set punts de mostreig distribuïts al llarg del tram baix del riu Besòs i ha ofert en tots ells uns resultats que indiquen una abundància molt baixa.

Marina S'han publicat a la revista 'Heteropterus'

Ja estan disponibles diversos catàlegs d'insectes de la serra de Marina

Escarabat crisomèlid 'Tituboea sexmaculata'. Autor: XPN
Escarabat crisomèlid 'Tituboea sexmaculata'. Autor: XPN
26/05/2020

Ja es poden consultar a la pàgina web Conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals els catàlegs corresponents als himenòpters aculeats i socials; als heteròpters o xinxes, i als coleòpters o escarabats de la serra de Marina. Tots tres han estat elaborats per l'entomòleg José Manuel Diéguez Fernández i publicats a la revista especialitzada Heteropterus.

Montnegre-Corredor Elaborats en el marc del programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!' i de les activitats del Dia Europeu dels Parcs

Tres vídeos difonen la biodiversitat, el paisatge i l'ocupació humana dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina

J. M. Riera locutant un dels vídeos. Autor: XBM
J. M. Riera locutant un dels vídeos. Autor: XBM
26/05/2020

El diumenge 24 de maig es va commemorar el Dia Europeu dels Parcs i tant els tres parcs com les biblioteques del Maresme que participen en el projecte 'Parcs i biblioteques… naturalment!' van celebrar-ho amb diverses iniciatives col·lectives i, enguany, en línia. Una d’elles porta per nom 'Un cop d’ull al Parc' i s’ha materialitzat amb la realització de tres vídeos sobre la biodiversitat, paisatge i ocupació humana dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina.

Sant Llorenç-Obac Mitjançant la càmera web instal·lada al niu

Imatges en directe del niu de falcó pelegrí ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
21/05/2020

Estem assistint als darrers dies, abans no emprenguin el vol, dels quatre polls de falcó pelegrí al seu niu ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Actualment, els tres polls més grans ja estan aprenent a exercitar les ales i aviat volaran, si bé encara dormiran un temps al niu amb els pares. El més petit dels quatre polls seguirà els mateixos passos aproximadament una setmana més tard.

Montseny Més informació a la pàgina web del projecte Life Tritó Montseny

Primer acord de custòdia del territori per preservar el tritó del Montseny

Torrent del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón
Torrent del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón
18/05/2020

La Diputació de Barcelona signa el primer acord de custòdia del territori amb una finca privada del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny per preservar el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i el seu hàbitat.

Parc Agrari Cada vídeo ens presenta un productor representatiu d'un municipi cireraire

Les cireres del Baix Llobregat, protagonistes d'una col·lecció de vídeos

Cireres del Baix. Autor: Parc Agrari del Baix Llobregat
Cireres del Baix. Autor: Parc Agrari del Baix Llobregat
17/05/2020

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i la Xarxa Productes de la Terra, han posat en marxa una original campanya promocional sobre les cireres que es produeixen al Baix Llobregat que porta per nom 'Cireres del Baix, fes-les teves!'

Mostrando el intervalo 11 - 20 de 20 resultados.

interest