CAES
Conservació de la Biodiversitat

Conservació de la Biodiversitat

Navegación

Noticas vinculadas a la conservación de la biodiversidad


Montseny L'activitat es va ajustar al protocol de mesures de seguretat i prevenció davant la COVID-19

Bona acollida del taller familiar sobre el tritó del Montseny

Instant del taller. Autor: Ademc
Instant del taller. Autor: Ademc
20/10/2020

La plaça de la Vila del poble de Montseny va acollir el diumenge 4 d’octubre un taller familiar sobre el tritó del Montseny. Conduït per educadores d'Ademc, durant l’activitat es va oferir una explicació sobre les característiques d’aquesta espècie endèmica d’amfibi que només es troba al Montseny i els participants van poder elaborar i decorar tritons amb guix. La proposta s’emmarcava en el Dia Europeu del Parcs i la Setmana de la Natura 2020.

Xarxa de Parcs Naturals Elaborats pel naturalista Xavier Bayer

Una sèrie de vídeos posen l'accent en la conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Imatge del vídeo sobre boscos mediterranis
Imatge del vídeo sobre boscos mediterranis
19/10/2020

La Xarxa de Parcs Naturals comença la difusió d'una sèrie de set vídeos centrats en la conservació de la biodiversitat als dotze espais i parcs naturals que gestiona la Diputació de Barcelona. “Boscos mediterranis”, “Boscos humits”, “Matollars i bosquines”, “Zones obertes (prats, pastures i conreus)”, “Medi fluvial, basses i altres ambients humits”, “Geologia, roqueters i coves” són els temes escollits. També hi haurà un vídeo de síntesi de tots ells, “Els valors naturals de la Xarxa”. Els vídeos s'han encarregat al naturalista Xavier Bayer.

Guilleries-Savassona A diverses finques forestals de Vilanova de Sau

S'inicien els treballs forestals de millora per a l'adaptació dels boscos de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona als efectes del canvi climàtic

Tasques en una de les finques. Autor: XPN
Tasques en una de les finques. Autor: XPN
14/10/2020

Els treballs d'adaptació dels boscos al canvi climàtic milloraran les condicions ecològiques dels boscos de pi roig que creixen a les zones més desfavorables de Vilanova de Sau. Amb aquesta finalitat, s’estan realitzant aclarides, tallades i estassades selectives en una superfície de 21 hectàrees distribuïdes en diverses finques forestals. Les feines, amb un pressupost de prop de 37.000 euros, s'executen en el marc del conveni amb la Fundació 'la Caixa'.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El document es tanca amb un decàleg sobre què es pot fer i què no en relació amb l’estudi i la manipulació dels amfibis

S'edita un manual de bones pràctiques en bioseguretat dins el projecte Life Tritó Montseny

Manual de bones pràctiques en bioseguretat.<br />Autor: Life Tritó Montseny
Manual de bones pràctiques en bioseguretat.
Autor: Life Tritó Montseny
13/10/2020

El manual de bones pràctiques en bioseguretat està dirigit a entitats d’educació ambiental, escoles de natura i centres educatius i pretén divulgar la problemàtica de les malalties infeccioses en els amfibis i sensibilitzar-ne la població perquè pugui realitzar activitats educatives sense introduir patògens al medi.

Collserola Del 8 d'octubre del 2020 al 13 de febrer del 2021

Calendari de caça menor i major per al període 2020-2021

Mapa de les zones de cacera. Autor: CPNSC
Mapa de les zones de cacera. Autor: CPNSC
12/10/2020

Un cop aprovat per la Generalitat de Catalunya el Pla tècnic de gestió cinegètica de les Zones de Caça Controlada del Parc Natural de la Serra de Collserola, a partir del 8 d’octubre s’inicia el període de caça que s’allargarà fins a mitjan febrer del 2021.

Parc Agrari S'està elaborant una col·lecció de vuit videocàpsules en temps real sobre aquest cultiu

Nova campanya per promocionar el calçot del Parc Agrari del Baix Llobregat

Instant del segon vídeo. Autor: Parc Agrari
Instant del segon vídeo. Autor: Parc Agrari
12/10/2020

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat en col·laboració amb el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i dins del projecte Xarxa de Productes de la Terra amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa una nova campanya per promocionar el calçot del Baix Llobregat i reforçar el vincle entre les persones que els produeixen i aquelles que els consumeixen. Entre les accions comunicatives hi ha l’elaboració en temps real de vuit càpsules de vídeo sobre aquest conreu que s'aniran difonent entre el setembre del 2010 i el febrer del 2021.

Xarxa de Parcs Naturals La Xarxa de Parcs Naturals hi participa des de la primera edició

La Xarxa de Parcs Naturals participa en el XIX Seminari RECIDA amb una ponència sobre propostes per a la ciutadania i món escolar en temps de COVID-19

Josep Melero en el vídeo de presentació<br />del XIX Seminari RECIDA. Autor: RECIDA
Josep Melero en el vídeo de presentació
del XIX Seminari RECIDA. Autor: RECIDA
12/10/2020

Més d’un centenar de centres de documentació i biblioteques ambientals de l’Estat espanyol van celebrar els dies 1 i 2 d’octubre el Seminari anual, enguany de forma virtual. Entre d'altres temàtiques, durant aquests dos dies es van presentar diverses accions de divulgació i sensibilització mediambiental, eines de catalogació i experiències de lluita contra el canvi climàtic. Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals, va presentar-hi la comunicació 'Propostes per a la ciutadania i el món escolar en temps de la COVID-19'.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Guilleries-Savassona | Montnegre-Corredor | Diputació de Barcelona Per col·laborar cal registrar-se a la plataforma www.lirons.org

Neix www.lirons.org, una nova plataforma de seguiment d'aquesta espècie basada en la ciència ciutadana

Liró gris (Glis glis). Autor: Oriol Massana
Liró gris (Glis glis). Autor: Oriol Massana
09/10/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers obre una nova plataforma web (www.lirons.org) per al seguiment i estudi del liró gris (Glis glis). Formada per una combinació entre investigadors professionals i persones voluntàries, té l'objectiu principal de recollir dades suficients sobre aquesta espècie i veure així la seva resposta als canvis del clima i del paisatge. El programa de seguiment del liró gris compta amb una trentena d'estacions a Catalunya algunes d'elles situades al Parc del Montnegre i el Corredor, al Parc Natural del Montseny i a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, on compten amb el suport principal de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Parc Fluvial Besòs Durant els seguiments també s'han detectat rastres de senglar i un petit nombre de vespes asiàtiques

Els seguiments ornitològics de setembre al Parc Fluvial del Besòs detecten la presència de xarxets comuns, martinets rossos i territs variants

Corriol gros (dalt), territ variant (esquerra) i territ<br />tresdits (dreta). Autora: Pat Gallart
Corriol gros (dalt), territ variant (esquerra) i territ
tresdits (dreta). Autora: Pat Gallart
08/10/2020

El recull de les observacions faunístiques durant els seguiments ornitològics de setembre al Parc Fluvial del Besòs han permès l’albirament de diverses espècies d’ocells passeriformes, ocells aquàtics i, també, de les primeres espècies hivernants. Destaca l’observació de xarxets comuns, territs variants i martinets rossos. Per segon estiu consecutiu, no s’ha registrat cap brot de botulisme al Parc.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.

interest