Noticas vinculadas a la conservación de la biodiversidad


Foix Es van poder veure dos exemplars el 26 de juliol

El curroc, nova espècie d'ocell vista al Parc del Foix

El curroc, ocell lligat a ambients aquàtics. Autor: X. Bayer
El curroc, ocell lligat a ambients aquàtics. Autor: X. Bayer
03/08/2018

A finals del mes de juliol del 2018, s’ha observat per primera vegada al Parc del Foix el curroc (Sterna nilotica). Es tracta d’una espècie d’ocell que, fins ara, mai havia estat citada al Parc.

Collserola Si es detecta un niu, cal comunicar-ho al Cos d'Agents Rurals

Mesures contra la vespa asiàtica al Parc Natural de Collserola

Rusc de vespa asiàtica. Autor: CPNSC
Rusc de vespa asiàtica. Autor: CPNSC
31/07/2018

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie exòtica que s’ha estès per tot Europa, va entrar a Catalunya per l’Empordà l’any 2012 i, enguany, ja ha arribat al Parc Natural de la Serra de Collserola.

Collserola Substituirà el pla vigent, aprovat l'any 1987

Un nou Pla Especial de Protecció de la Serra de Collserola

Mapa. Autor: CPNSC
Mapa. Autor: CPNSC
30/07/2018

Aprovació inicial d’un nou Pla Especial de Protecció que substituirà el pla vigent, aprovat el 1987, com a conseqüència de la declaració de Parc Natural de la Serra de Collserola. El nou model de protecció es basa en la potenciació dels serveis ecosistèmics i el control de les pertorbacions que tenen efectes negatius sobre els sistemes naturals. L’objectiu prioritari és preservar i millorar els valors ecològics i la connectivitat tant interna com externa dels ecosistemes.

Xarxa de Parcs Naturals L'Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (EBC-UB) lidera el projecte

S'equipen amb emissors GPS els polls d'aufrany del Parc Natural de Sant Llorenç i de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Aufrany. Autor: Equip de Biologia de la Conservació de la UB
Aufrany. Autor: Equip de Biologia de la Conservació de la UB
30/07/2018

En el marc del projecte ‘Aplicación de nuevas tecnologías para conocer los efectos del cambio global y local en las poblaciones ibéricas de alimoche. Aplicaciones para la conservación’ s’han marcat mitjançant emissors GPS-GSM tres polls d’aufrany Neophron percnopterus, un voltor greument amenaçat en l’àmbit global. El projecte té el suport de Red Eléctrica de España SAU, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Diputació de Barcelona i està liderat per l’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (EBC-UB).

Parc Fluvial Besòs Realitzades el mes de juliol

Observacions faunístiques més destacables durant el seguiment ornitològic del Parc Fluvial del Besòs

Fotja juvenil amb un ànec collverd. Autor: X. Larruy
Fotja juvenil amb un ànec collverd. Autor: X. Larruy
30/07/2018

Durant el mes de juliol, el flux migratori d’ocells que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada ja és més notori, especialment en el cas dels ocells aquàtics. D’entre les espècies observades destaca especialment un picot verd (Picus viridis) vist a la desembocadura del Parc Fluvial del Besòs i, posteriorment, també vist aigües amunt. Destaquem també l’observació d’una fotja vulgar (Fulica atra) a Santa Coloma i un agró roig (Ardea purpurea) vist a Sant Adrià.

Collserola

El 'Mandó de Collserola' ja està a la venda!

Tomàquet Mandó de Collserola. Autor: CPNSC
Tomàquet Mandó de Collserola. Autor: CPNSC
27/07/2018

Enguany, set productors del Parc comercialitzen aquesta varietat, recuperada a partir de l’esforç dels agricultors locals. Així mateix, es pot trobar algunes agrobotigues i restaurants.

Montseny En el marc del projecte Life Clinomics

Arbúcies acull un curs sobre oportunitats i reptes de l’economia local i la societat per adaptar-se al canvi climàtic

Bosc. Autor: XPN
Bosc. Autor: XPN
26/07/2018

El 2 de juliol, el Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, d'Arbúcies va acollir el curs ‘Gestió de l’adaptació al canvi climàtic dels boscos’, organitzat en el marc del projecte Life Clinomics. El projecte està coordinat per la Diputació de Barcelona i té com a socis la Cambra de Comerç de Barcelona, sindicats i altres institucions públiques com l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

Parc Fluvial Besòs La malaltia no afecta els humans

S'inicia el protocol d'actuació en cas de detecció de brots de mortalitat en aus salvatges amb símptomes de botulisme

Retirada d’un ocell aquàtic el 2017. Autor: Parc Fluvial Besòs
Retirada d’un ocell aquàtic el 2017. Autor: Parc Fluvial Besòs
25/07/2018

Davant els primers casos detectats d’exemplars d’aus mortes o malaltes al llarg del Parc Fluvial del Besòs, la Diputació de Barcelona ha iniciat el 'Protocol d’actuació en cas de detecció de brots de mortalitat en aus salvatges amb símptomes de botulisme'.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona S’han produït quaranta incendis de vegetació amb set hectàrees afectades

Balanç del primer mes del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals

Informadores PVI. Autor: Diputació Barcelona
Informadores PVI. Autor: Diputació Barcelona
23/07/2018

L’equip d’informadors del Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, que es realitza en col·laboració amb els ajuntaments i les ADF, han detectat des de l’inici de la campanya el 15 de juny un total de 40 incendis de vegetació, 23 dels quals han estat en zones forestals, amb un total de 7 hectàrees afectades.

Garraf Per tal de conèixer els estudis i treballs sobre quiròpters

Investigadors xinesos i francesos visiten el Parc del Garraf

Laurant Dacheux i Dongsheng Luo. Autor: XPN
Laurant Dacheux i Dongsheng Luo. Autor: XPN
20/07/2018

El dimarts 17 de juliol van visitar el Parc del Garraf els investigadors Dongsheng Luo de l’Institut Wuhan de Virologia (Xina) i Laurant Dacheux de l’Institut Pasteur de París (França). L’objectiu de la visita va ser conèixer els treballs quiropterològics que l’equip del Dr. Jordi Serra-Cobo fa al Parc. 

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.

interest