Noticas vinculadas a la conservación de la biodiversidad


Marina S'han publicat a la revista 'Heteropterus'

Disponibles diversos catàlegs d'insectes de la serra de Marina

Escarabat crisomèlid 'Tituboea sexmaculata'. Autor: XPN
Escarabat crisomèlid 'Tituboea sexmaculata'. Autor: XPN
26/05/2020

Ja es poden consultar a la pàgina web Conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals els catàlegs corresponents als himenòpters aculeats i socials; als heteròpters o xinxes, i als coleòpters o escarabats de la serra de Marina. Tots tres han estat elaborats per l'entomòleg José Manuel Diéguez Fernàndez i publicats a la revista especialitzada Heteropterus.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Elaborats en el marc del programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!' i de les activitats del Dia Europeu dels Parcs

Tres vídeos difonen la biodiversitat, el paisatge i l'ocupació humana dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina

J. M. Riera locutant un dels vídeos. Autor: XBM
J. M. Riera locutant un dels vídeos. Autor: XBM
26/05/2020

El diumenge 24 de maig es va commemorar el Dia Europeu dels Parcs i tant els tres parcs com les biblioteques del Maresme que participen en el projecte 'Parcs i biblioteques… naturalment!' van celebrar-ho amb diverses iniciatives col·lectives i, enguany, en línia. Una d’elles porta per nom 'Un cop d’ull al Parc' i s’ha materialitzat amb la realització de tres vídeos sobre la biodiversitat, paisatge i ocupació humana dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina.

Sant Llorenç-Obac Mitjançant la càmera web instal·lada al niu

Imatges en directe del niu de falcó pelegrí al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
21/05/2020

Estem assistint als darrers dies, abans no emprenguin el vol, dels quatre polls de falcó pelegrí al seu niu ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Actualment, els tres polls més grans ja estan aprenent a exercitar les ales i aviat volaran, si bé encara dormiran un temps al niu amb els pares. El més petit dels quatre polls seguirà els mateixos passos aproximadament una setmana més tard.

Montseny Més informació a la pàgina web del projecte Life Tritó Montseny

Primer acord de custòdia del territori per preservar el tritó del Montseny

Torrent del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón
Torrent del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón
18/05/2020

La Diputació de Barcelona signa el primer acord de custòdia del territori amb una finca privada del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny per preservar el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i el seu hàbitat.

Parc Agrari Cada vídeo ens presenta un productor representatiu d'un municipi cireraire

Les cireres del Baix Llobregat, protagonistes d'una col·lecció de vídeos

Cireres del Baix. Autor: Parc Agrari del Baix Llobregat
Cireres del Baix. Autor: Parc Agrari del Baix Llobregat
17/05/2020

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i la Xarxa Productes de la Terra, han posat en marxa una original campanya promocional sobre les cireres que es produeixen al Baix Llobregat que porta per nom 'Cireres del Baix, fes-les teves!'

Parc Fluvial Besòs S'han vist imatges tan poc freqüents com la d'un cabirol

Sorprenents observacions faunístiques el mes d'abril al Parc Fluvial

Cabirol al Parc Fluvial. Autor: Xavier Larruy
Cabirol al Parc Fluvial. Autor: Xavier Larruy
15/05/2020

Durant la primavera, les poblacions d’ocells migradors es desplacen des de les zones geogràfiques on han passat l’hivern cap a les zones climàticament més favorables per a la reproducció i la cria. Així doncs, és durant el mes d’abril quan es pot veure la migració prenupcial de la majoria d’espècies al Parc Fluvial del Besòs. D'entre les observacions faunístiques d'aquells dies, en destaca la d'un mascle de cabirol passejant per la pista que voreja la bassa del rec Comtal.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Comptarà amb les intervencions de Carles Castell i Fernando Valladares

Ja podeu inscriure-us al seminari en línia 'Salut, Biodiversitat i Àrees Protegides'

Seminari en línia. Autor: OAPN i EUROPARC
Seminari en línia. Autor: OAPN i EUROPARC
14/05/2020

El proper divendres 22 de maig a les 13 h, podeu participar del seminari en línia sobre 'Salut, Biodiversitat i Àrees Protegides' que han organitzat conjuntament l'Organismo Autónomo de Parques Naturales (OAPN) i EUROPARC Espanya. La proposta s'emmarca en les activitats commemoratives del Dia Europeu dels Parcs #ParksForHealth, que se celebra el 24 de maig, i del Dia Internacional de la Diversitat Biològica. És necessari inscriure's prèviament.

Garraf | Olèrdola Celebrades el novembre del 2018, s'hi van presentar 44 comunicacions

Disponible la publicació de la VIII Trobada d'Estudiosos del Garraf i d'Olèrdola

Detall de la portada. Autor: XPN
Detall de la portada. Autor: XPN
14/05/2020

La Llibreria de la Diputació ja té a la seva disposició, per descarregar com a arxiu PDF o comprar en paper amb impressió a demanda, la publicació de la VIII Trobada d'Estudiosos del Garraf i d'Olèrdola. La Trobada va tenir lloc el 19 i 20 de novembre del 2018 a la Masia d'en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú.

Collserola La hibridació amb porc vietnamita ha agreujat el problema

Seguiment i control de la població de senglar al Parc Natural de Collserola

Porc senglar híbrid amb porc vietnamita. Autor: CPNSC
Porc senglar híbrid amb porc vietnamita. Autor: CPNSC
13/05/2020

Els estudis de seguiment del senglar al Parc Natural mostren una tendència d’augment de la població al llarg dels darrers vint anys. L'increment que es deu, sobretot, a canvis en el paisatge i usos del sòl (amb l’augment del bosc en detriment dels espais agrícoles), unit a la manca de depredadors naturals i a una gran capacitat reproductora i adaptativa de l’espècie.

Collserola A banda dels impactes sobre la societat, està havent-hi una pèrdua accelerada d'hàbitats

COVID-19, salut, canvi climàtic i pèrdua de biodiversitat

Collserola des de l'Observatori Fabra. Autor: Alfons Puertas
Collserola des de l'Observatori Fabra. Autor: Alfons Puertas
13/05/2020

La situació generada per la COVID-19 no es pot deslligar dels problemes de destrucció de biodiversitat i de la crisi climàtica actual. Més que mai, el binomi natura i salut es posa en relleu i fa evident com la conservació i la protecció dels espais naturals estan totalment lligades a la salut i benestar de la ciutadania.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.

interest