La jornada festiva


La jornada festiva consisteix en una sortida al parc natural per a tots els alumnes participants en el programa. Durant la jornada es fan quatre activitats ludicoformatives en format divers: joc de pistes, taller plàstic, itinerari de descoberta i actuació escènica. Els alumnes assistents realitzen totes les activitats rotativament. Les dinàmiques proposades permeten descobrir, en els nens i nenes, alguns dels elements patrimonials dels parcs: les comunitats vegetals, la fauna, el relleu, l’arqueologia, el món llegendari, etc.

Els objectius principals d’aquestes jornades són:

  • Conèixer les funcions ambientals, culturals i socials dels parcs naturals.
  • Potenciar el sentiment de pertinença dels nens i nenes amb els parcs naturals.
  • Fomentar l’interès per la defensa dels valors i les funcions dels parc naturals.

Durada i horaris


La festa es fa en el mateix horari que una sortida escolar d’un dia. Les activitats tenen una durada de 4 hores, de 10 a 14 h. Després, els alumnes poden aprofitar per dinar a les àrees habilitades en els parcs.

Calendari general


Atès el nombre d’inscrits en cada parc, la jornada festiva s’haurà de realitzar en 4 o 5 dies consecutius en els indrets establerts de cada parc natural.

Cada curs, l’empresa gestora del programa proposa un calendari per a la realització de la jornada festiva de cada parc natural. Les escoles participants hauran d’acordar les dates de la sortida amb dita empresa.

El calendari proposat per les festes del curs 2018-2019 és el següent:

 
  OCT. NOV. FEB. MAR. ABR. MAI.
Guilleries-Savassona 16          
Garraf, Olèrdola i Foix   13, 14, 15, 20, 21, 22      
Serralada de Marina     13, 14, 19, 20, 21      
Montnegre i el Corredor       12, 13, 14, 15, 19, 20, 21    
Serralada Litoral         2,3,4,5  
Sant Llorenç del Munt           7, 8, 9, 14, 15, 16
Castell de Montesquiu           30

Consideracions sobre el transport


Els ajuntaments poden fer-se càrrec, totalment o parcialment, si així ho consideren, de les despeses de l'autocar que ha de transportar els alumnes al parc natural. Per sol·licitar l’autocar les escoles han de trucar a l’ajuntament corresponent (Regidoria d’Educació).

El dia que s’ha concertat la visita al parc, l’autocar passarà pel centre escolar a recollir els alumnes i els professors entre les 9.00 i les 9.30 h. La tornada a l’escola es preveu sobre les 16.30.

La festa en imatges


Activitat sobre l'ocupació humana al Parc Natural de Sant LlorençActivitat sobre els bosc i les seves relacionsTaller sobre la roca del Parc de la Serralada LitoralFesta al Parc de la Serralada LitoralFesta al Parc del Castell de MontesquiuFesta al Parc Natural de Sant Llorenç

interest