Descripció del programa


$urlFileEntry

Treball a l'aula

$urlFileEntry

Jornada festiva

$urlFileEntry

Treball posterior

El programa Viu el parc a l'escola és la línia educativa del programa Viu el parc. Aquest és un programa impulsat per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona. El seu principal objectiu és la realització d’un seguit d’activitats artístiques, culturals i educatives que permetin descobrir, a la població local i forana, el ric patrimoni natural i cultural dels espais naturals protegits que conformen la Xarxa de Parcs Naturals de la província de Barcelona.

El programa escolar, Viu el parc a l'escola, consta de 3 fases:

  • Un treball previ a l’aula conduit per un educador ambiental.
  • La celebració d’una jornada festiva als espais naturals protegits per a tots els alumnes participants en el programa.
  • Un treball posterior, opcional, que pretén ser el recull de les experiències i coneixements adquirits durant les 2 fases anteriors.

Destinataris


El programa s’adreça als escolars de 5è curs d’educació primària i és inclusiu. Per als alumnes amb mobilitat reduïda, s’ofereixen itineraris pedagògics adaptats per facilitar-los la marxa, així com la possibilitat de fer ús de materials per facilitar l'accés a l'espai. El material disponible es pot consultar al web Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Ús de la Joëlette a la festa del Parc Natural de Sant Llorenç Ús de la Joëlette a la festa del Parc Natural de Sant Llorenç Ús de la Joëlette a la festa del Parc Natural de Sant Llorenç

Programa subvencionat


El programa Viu el parc a l'escola és un programa gratuït, subvencionat per la Diputació de Barcelona i pels ajuntaments dels municipis als quals pertanyen les escoles participants. Aquests poden fer-se càrrec, totalment o parcialment, si així ho consideren, de les despeses de l'autocar que ha de transportar els alumnes a la jornada festiva celebrada en cada parc natural.

interest