caes
Reserva de la Biosfera del Montseny

Reserva de la Biosfera del Montseny

Navegació

Bioconstrucció


El grup de treball sobre eficiència energètica, d’acord amb el Pla de Gestió de la Reserva de la Biosfera del Montseny, ha promogut l’elaboració d’un primer estudi sobre el potencial de la bioconstrucció en l’àmbit de la Reserva.

L’objectiu d’aquest estudi és esbrinar els recursos i materials locals que poden ser d’interès en el sector de la construcció i la rehabilitació d’edificis, per tal de fomentar la recuperació de materials tradicionals de la zona, impulsar les empreses locals, incloses les artesanals, i oferir noves possibilitats a productes provinents del reciclatge de residus forestals, agrícoles, ramaders, domèstics o industrials.

El resultat és un primer recull dels actius actuals i potencials de tots els municipis de la Reserva, pel que fa a materials susceptibles de ser utilitzats en la construcció, la rehabilitació i el manteniment d’infraestructures i edificis. Aquest document s’ha de completar a partir de dos tipus d’aportacions:

  • Les aportacions fetes pels participants de la Jornada de treball “Potencial de bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny”, celebrada a Breda el 26 de novembre de 2019.
  • Les aportacions fetes per productors, empreses i professionals del sector, tècnics de l’Administració, representants municipals i demés persones relacionades amb la bioconstrucció a través del següent formulari.

Com a resultat final disposarem d’una guia oberta d’empreses i professionals vinculats a la bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny que qualsevol persona podrà consultar.

Documents relacionats

Estudi sobre materials sostenibles a la Reserva de la Biosfera del Montseny

Jornada de treball “Potencial de bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny

#language("interest")