caes
Reserva de la Biosfera del Montseny

Reserva de la Biosfera del Montseny

Navegació

Concurs de receptes de cuina


Les reserves de la biosfera s'estableixen en el marc del Programa "Persona i Biosfera" (MaB) de la UNESCO i s'aplica a territoris que alberguen importants valors naturals i culturals, on la població local té un paper fonamental per posar en pràctica un model  de desenvolupament respectuós amb aquests valors. Entre els principals objectius del Programa MaB es troba el de fomentar el desenvolupament socioeconòmic de els territoris mitjançant iniciatives de desenvolupament sostenible a les reserves de biosfera, dutes a terme en col·laboració amb tots els sectors de la societat, per vetllar pel benestar de les poblacions i el seu entorn. Un dels béns culturals més apreciat per la societat actual és la gastronomia tradicional, que considerem que pot jugar un paper clau per complir els objectius del Programa MaB. La cuina local és un element diferenciador d'identitat cultural que ajuda al desenvolupament econòmic de la població, mitjançant l'increment de la demanda i el consum de productes locals.

El 2017 s’edita un llibre que recull totes les receptes de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera. En el següent enllaç, us podreu descarregar el llibre de Recetas de la Biosfera en format PDF.

Amb la finalitat de mantenir viva una part molt important de la nostra cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals, la Reserva de la Biosfera del Montseny i els ajuntaments dels pobles participants convoquen aquest concurs de receptes de cuina tradicional, adreçat a tota la població una manera d’acostar la cuina i el territori al Montseny.

Després d’unes darreres edicions marcades per la pandèmia, la 6a edició del Concurs de Receptes de la Biosfera torna, enguany, a la presencialitat, amb trobades a diversos municipis de la Reserva de la Biosfera. Tanmateix, es manté la modalitat vídeo, estrenada l’any passat. Hi ha quatre categories (primer plat, segon plat, postres i beguda) i els participants poden presentar tantes receptes com vulguin. 

Trobareu més informació a l’enllaç següent: Concurs de receptes de la RB Montseny 2022


Plats guanyadors de les edicions anteriors:

#language("interest")