CAES
Reserva de la Biosfera del Montseny

Reserva de la Biosfera del Montseny

Navegació

Concurs de receptes de cuina


Les reserves de la biosfera s'estableixen en el marc del Programa "El Home i la Biosfera "(MAB) de la UNESCO i s'aplica a territoris que alberguen importants valors naturals i culturals, on la població local té un paper fonamental per posar en pràctica un model  de desenvolupament respectuós amb aquests valors. Entre els principals objectius del Programa MAB es troba el de fomentar el desenvolupament socioeconòmic de els territoris mitjançant iniciatives de desenvolupament sostenible a les reserves de biosfera, dutes a terme en col·laboració amb tots els sectors de la societat, per vetllar pel benestar de les poblacions i el seu entorn. Un dels béns culturals més apreciat per la societat actual és la gastronomia tradicional, que considerem que pot jugar un paper clau per complir els objectius del Programa MaB. La cuina local és un element diferenciador d'identitat cultural que ajuda al desenvolupament econòmic de la població,  mitjançant l'increment de la demanda i el consum de productes locals.

Al 2017, s'ha editat un llibre que recull totes les receptes de les Reserves de la Biosfera. En el següent enllaç, us podreu descarregar el llibre de Recetas de la Biosfera en format pdf.

 

Amb la finalitat de mantenir viva una part molt important de la nostra cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals, la Reserva de la Biosfera del Montseny i els ajuntaments dels pobles participants convoquen aquest concurs de receptes de cuina tradicional, adreçat a tota la població una manera d’acostar la cuina i el territori al Montseny.

Com l'any passat, aquest 2019 es podran presentar primers plats, segons plats, postres i begudes.

 


Plats guayadors de les edicions anteriors:

Concurs de receptes de la RB Montseny 2018

Concurs de receptes de la RB Montseny 2017

Concurs de receptes de la RB Montseny 2016

interest