caes

Xarxa de Parcs Naturals | Altres Es va posar de manifest la relació entre la natura i el benestar humà

Èxit de participació i assistència virtual en el II Seminari Global de Ciència, Natura i Salut

15/05/2024

Els dies 16 i 17 d’abril va tenir lloc el II Seminari Global de Ciència, Natura i Salut organitzat per la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i el Forest Therapy Hub, al qual van participar 66 ponents de més de 25 països que van explorar una àmplia gamma de temes basats en les seves investigacions, des de l’ecologia fins a la salut mental, tot passant per la silvicultura i la teràpia de bosc. L’enfocament del Seminari es va centrar a fomentar les connexions amb la natura i la intersecció entre la recerca, la indústria i la implementació de pràctiques basades en l’evidència per millorar tant el benestar humà com el mediambiental.

Una de les presentacions més rellevants del Seminari va ser la del Pla Estratègic per a la Natura, Salut i Benestar de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, duta a terme per Xavier Roget, assessor de Turisme i Cultura de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals. Altres conferències van girar al voltant del potencial de la teràpia de bosc per a persones amb trastorns mentals greus, així com les que van tractar la complexitat del disseny de l’educació experiencial i els impactes gastronòmics en la salut humana de la cuina inspirada en la natura.

La Dra. Kathleen Wolf, científica social de Recerca a la Universitat de Washington, va presentar “Arbres urbans per al benestar”, tot destacant el paper indispensable de la vegetació urbana en la millora de la salut humana i la qualitat de vida. Experts de renom com el Dr. Guangyu Wang de la Universitat de Columbia Britànica i el Dr. Liu Lijun de la Xina també van compartir experiències col·lectives sobre l’exploració científica de la teràpia forestal, tot posant èmfasi en les seves aplicacions pràctiques davant la promoció de la salut pública i el benestar.

Al llarg del Seminari es van presentar sessions sobre teràpies a l’aire lliure, liderades per experts com el professor Nevin J. Harper, de la Universitat de Victòria i Alexander Rose, psicòleg clínic i director de Teràpia d’Aventura a Espanya i Alemanya. Així mateix, durant les sessions experiencials, es van posar sobre la taula diverses oportunitats immersives, com ara activitats de connexió amb la natura i l’exploració de la creativitat basada en la natura en entorns corporatius.

El II Seminari Global de Ciència, Natura i Salut va reunir més de 1.000 inscrits provinents de 75 països diferents, tot consolidant-se com una autoritat líder en les connexions entre ciència, boscos, natura i salut. A partir de la difusió d’experiències i investigacions, aquest esdeveniment suposa un important pas endavant sobre la relació entre la natura i el benestar humà arreu del món.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Recerca i seguiment, Xarxa de Parcs Naturals, Altres, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Notícies d'arreu,