Parc Agrari Una part es destinarà a donacions i una altra a l'elaboració de melmelades, cremes, salses, etc.
El Parc Agrari i l'Associació Espigoladors signen un conveni per processar i distribuir la fruita de l'Arborètum
Taller d'aprofitament alimentari. Autor: De menjar no en llencem ni mica
23/07/2015
El Consorci del Parc Agrari i l'Associació Espigoladors han signat un conveni perquè aquesta s'encarregui de la distribució i processament de les fruites collides a l'Arborètum de la Masia de Can Comas, seu del centre d'informació i les oficines del Parc Agrari del Baix Llobregat, a més de la realització d'activitats puntuals d'aprofitament alimentari.
La col·laboració ve motivada pel fet de treballar amb una associació que, per una banda, dóna una part dels productes a entitats socials, fent accessibles aliments frescos, sans i saludables a persones que tenen dificultats per consumir-los, i, per una altra, converteix i comercialitza la resta en forma de conserves naturals i artesanals com ara melmelades, cremes i salses.
En tot aquest procés, a més, s'integren entitats socials receptores i col·lectius en risc d'exclusió social, fomentant així la dignitat de les persones i la generació d'oportunitats des d'un vessant transformadora.
En el marc d'aquesta col·laboració, el passat 11 de juny es va espigolar un camp de pastanagues de Josep Pañella, productor del Parc Agrari, i, posteriorment, es va realitzar un taller de cuina d'aprofitament de la pastanaga, a càrrec de Marta Cos. Actualment, ja s'han espigolat camps als municipis de Viladecans, Gavà i Sant Boi.
L'Arborètum dels terrenys de Can Comas conté una col·lecció d'espècies i varietats tradicionals d'arbres fruiters cultivats en l'àmbit de la comarca del Baix Llobregat que han estat relegades per varietats noves més productives i comercials. El seu objectiu és mantenir el patrimoni ecològic i cultural, així com conservar un banc de material genètic que garanteixi la continuïtat d'aquestes varietats.
L'Associació Espigoladors neix per lluitar contra el malbaratament alimentari, la dificultat d'accés a una alimentació sana, saludable i nutritiva de persones en situació de vulnerabilitat i la manca d'oportunitats d'aquestes persones. Té l'objectiu, també, de recuperar el valor dels aliments i concebre les minves alimentàries com un recurs i no com un residu atès que cap aliment en bon estat hauria de ser considerat un residu.
compartir
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Parc Agrari, Act. gastronòmiques, general,
Tags: parc agrari del baix llobregat, conveni, espigoladors, col·laboració, arborètum, can comas, malbaratament alimentari,
Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:
Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines. Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.