Restauració de les escales de volta catalana de la granja de Can Coll
Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)
Categoria: Collserola, general,
Tags: restauració, volta catalana, escales,
Trams d'escala restaurats. Autor: CPNSC
S'han reconstruït els dos trams d'escala que uneixen l'era de la masia amb la granja familiar utilitzant la tècnica de la volta catalana, la mateixa tècnica original de la construcció.
Can Coll, casa pairal que té els seus orígens a finals del segle XV, per la seva antiguitat i importància, requereix permanentment intervencions de restauració. Seguint amb les millores iniciades aquest 2015 al centre, durant els mesos de març i abril, s'ha reconstruït totalment l'escala que uneix l'era de la masia amb la granja familiar adossada a l'edifici de la masoveria del centre. Es tracta d'una estructura perfectament integrada al conjunt i construïda amb la tècnica de la volta catalana.
Aquesta construcció s'havia deteriorat amb el pas dels anys i el seu ús podia representar un risc. Per això, ha calgut desmuntar-la en els seus dos trams, refer-la i reforçar-la -tot respectant la seva estructura i aparença- emprant la mateixa tècnica amb què estava construïda.
La masia de Can Coll és una de les peces més emblemàtiques del patrimoni arquitectònic de Collserola, abastant construccions i edificacions dels segles XVII al XX. Alguns dels seus elements representatius són d'una gran senzillesa i sobrietat, però no per això mancats de valor i bellesa. Aquest és el cas de les escales construïdes amb totxo que donen accés des de l'era a la granja de l'edifici dels masovers, una simple construcció que busca l'eficàcia i l'economia constructiva, però que s'adiu i s'integra en el seu context amb perfecta harmonia.
Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)
Categoria: Collserola, general,
Tags: restauració, volta catalana, escales,
To protect your privacy, before continuing we want to make sure that you know that, both we and our collaborators, use some cookies on the website to facilitate its use: