Guilleries-Savassona A partir de l'anàlisi de 739 imatges captades per 14 càmeres instal·lades a Vilanova de Sau
L'estudi sobre la comunitat de carnívors de l'Espai Natural aporta els primers resultats
Fototrampeig guineu. Autor: GNO
01/11/2018
Ferran Sayol, del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO), presenta els primers resultats del seu estudi sobre la comunitat de carnívors de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, realitzat durant el 2017 i el 2018.
L’estudi s’ha realitzat a partir de l’anàlisi de les 739 fotografies captades per 14 càmeres, que han estat instal·lades al municipi de Vilanova de Sau. Les càmeres, situades a 1 km de distància entre elles, han estat actives 129 dies.
Durant els quatre mesos que va durar l’estudi es van obtenir moltes imatges de mamífers, essent les espècies més freqüents el senglar (53 % de les fotografies), la guineu (26 %) i el cabirol (10 %). Del registre de mamífers carnívors, un 80 % són de guineu, un 6 % de teixó, un 3 % de geneta i un 2 % de fagina.
Estudis com aquest ens permeten conèixer i avaluar la fauna de l’Espai Natural. Felicitats per la feina feta!
compartir
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Guilleries-Savassona, Biodiversitat, fauna, vertebrats, mamífers, Recerca i seguiment, Gestió del medi, general,
To protect your privacy, before continuing we want to make sure that you know that, both we and our collaborators, use some cookies on the website to facilitate its use:
Own and third parties for statistical purposes, with which no user information is collected nor access IP addresses are recorded.
Our own and third parties to guarantee basic functioning, such as the user session, and personalization aspects, such as the language of our pages. We save the acceptance of cookies for 30 days to improve the browsing experience. Remember that you can delete cookies from your browser.
From third parties to show you information from our social networks, such as Facebook, X, YouTube, etc. By accessing these websites you can decide whether or not you accept their privacy and cookie policies.