Garraf La iniciativa s’emmarca en l'activitat “Joves cuiners del Parc”

Alumnes de l’Institut Hoteler de l’Alguer visiten el Parc del Garraf de la mà del programa el Parc a taula

22/11/2023

Parc a taula promou “Joves cuiners del parc”, activitat del Parc a taula que promou l’intercanvi entre escoles de cuina vinculades a espais naturals. En aquest cas, l’intercanvi va ser, del 16 al 23 de novembre, entre alumnes de l’especialitat de cuina i sala entre l’Escola d'Hoteleria algueresa Emilio Lussu, pertanyent a l’Istituto Istruzione Superiore Piazza Sulis Alghero (IIS-IPSAR), i l’Institut Joan Ramon Benaprès, de Sitges.

L’objectiu és intercanviar experiències entre dues escoles de cuina que estan situades en destinacions turístiques molt reconegudes, i a l’entorn d’un espai d’interès natural: el Parco Naturale Regionale di Porto Conte en el cas de l’Alguer, i el Parc del Garraf en el cas de Sitges, dos parcs mediterranis formalment agermanats des de l’any 2014.

El resultat esperat és que els alumnes valorin la singularitat dels espais naturals on se situen les seves respectives escoles, dels productors i elaboradors agroalimentaris que treballen en aquests espais, dels seus productes, i que tota aquesta singularitat i valors vinculats al territori els alumnes, que són futurs cuiners, els incorporin a la seva manera de cuinar.  

Així, del 16 al 23 de novembre, un grup de 8 alumnes algueresos, 4 de cuina i 4 de sala, de l’Escola d'Hoteleria algueresa Emilio Lussu, han fet estada a l’Escola d’Hoteleria de Sitges, de l’Institut Joan Ramon Benaprès, i el 18 de novembre han visitat el Parc del Garraf, acompanyats per gestors del programa Parc a taula i de la Xarxa de Parcs Naturals, per visitar alguns productors locals i conèixer els reptes i propostes de gestió d’aquest territori. 

L’Obra Cultural de l’Alguer, per la seva banda, ha col·laborat en la iniciativa impartint un curs de català als alumnes algueresos, enfocat a la pràctica professional de la restauració.

Està previst que l’intercanvi continuï a finals de maig, quan un grup d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cuina i gastronomia i Serveis en Restauració de l’Institut Joan Ramon Benaprès viatgin a l’Alguer per, durant quatre setmanes, integrar-se amb l’Escola d'Hoteleria Emilio Lussu, i conèixer productors i treballar en restaurants vinculats al Parco Naturale di Porto Conte, adherits a la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) d’aquell espai natural. 

Joves Cuiners del Parc es va iniciar en el curs escolar 2022-2023, per la qual cosa aquesta és la segona edició, i la voluntat de totes les parts implicades és que aquest intercanvi es consolidi i perduri en els futurs cursos. 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Parc a taula, Educació ambiental, Viu el parc, ODS,

Cercador de notícies




Your privacy is our priority

To protect your privacy, before continuing we want to make sure that you know that, both we and our collaborators, use some cookies on the website to facilitate its use:

  • Own and third parties for statistical purposes, with which no user information is collected nor access IP addresses are recorded.
  • Our own and third parties to guarantee basic functioning, such as the user session, and personalization aspects, such as the language of our pages.
    We save the acceptance of cookies for 30 days to improve the browsing experience. Remember that you can delete cookies from your browser.
  • From third parties to show you information from our social networks, such as Facebook, X, YouTube, etc. By accessing these websites you can decide whether or not you accept their privacy and cookie policies.

More information

Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials