Èxit de la jornada sobre el Programa BRAAVA, a la Masia Can Comas
Showcooking. Autor: Parc Agrari
El diumenge 24 de febrer, una vuitantena de persones van passar per la Masia Can Comas per gaudir de l’activitat 'Vine a passar un matí amb el BRAAVA'. La proposta pretenia donar a conèixer el projecte BRAAVA (una iniciativa que està desenvolupant la Fundació Miquel Agustí, impulsada pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'introduir noves varietats de BRAssiques amb Alt Valor Afegit, adaptades a la zona del Baix Llobregat) i, també, veure, aprendre a cuinar i tastar les verdures de la família de les brassiques, tan interessants des del punt de vista nutricional.
Amb aquest objectiu es van programar nombroses activitats durant tot el matí que incloïen xerrades, tallers per a tots els públics, mostra de productes, showcooking BRAAVA i el sorteig de tres cistelles de Producte Fresc del Parc Agrari. En aquest enllaç trobareu el programa complet.
A les 10 h del matí començaven els actes amb tots els assistents agrupats al davant de la Masia Can Comas, centre d'informació i serveis del Parc Agrari del Baix Llobregat, on varen ser rebuts per la Gemma Francès, del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, la qual els va explicar la importància de l’activitat agrària en aquest territori. Tot seguit, Aurora Rull, de la Fundació Miquel Agustí, va fer un breu resum sobre el Projecte BRAAVA i la feina feta fins al moment.
A partir de les 10.30 h i fins a les 12.30 h, els participants es van distribuir pels diferents tallers que es realitzaven alhora. Els tallers “Com han canviat els vegetals que mengem?” i “Qui va ser primer, les cols o les persones?”, conduits per investigadors de la Fundació Miquel Agustí, van permetre als participants conèixer de primera mà la gran diversitat de varietats de plantes que existeixen dins de la família de les cols. Van poder tocar-les, olorar-les i, fins i tot, tastar-les en cru a més a més de prendre consciencia sobre quina ha estat la seva evolució a partir de la intervenció de l’ésser humà.
Amb el suport de receptes fàcils i pràctiques fetes in situ que aprofitaven totes les parts de la planta, aportant idees originals i sorprenents, la demostració de cuina realitzada per professors del grau de Ciències Culinàries - CETT-UP va permetre als assistents comprovar com és possible aprofitar allò que habitualment mai ens mengem de les cols.
La xerrada de la investigadora de l’IRTA, Ingrid Aguiló-Aguayo, sobre l’afectació dels tractaments tèrmics en el contingut nutricional de diferents cultius de la família de les brassiques va resultar molt interessant i pedagògica.
El showcooking BRAAVA, conduït per la xef i assessora gastronòmica del Parc Agrari, Cristina Roig, va omplir el cobert de Can Comas a partir de les 12.30 h. Els assistents van poder veure i atendre a les explicacions sobre com es preparen unes xips de col kale, un fals hummus de bròcoli ramificant Bimi i, fins i tot, un biquini de col de paperina, entre d’altres. Al final de la preparació de cada recepta, s’oferia un petit tast del plat.
El matí va acabar amb el sorteig entre els assistents de tres cistelles de Producte Fresc del Parc Agrari dels productors de Can Fisas, Ca n’Oliveró i Cal Saladrigas, els quals també van ser els encarregats d’oferir la mostra de productes hortícoles de temporada que va estar exposada durant tota la jornada.
Font de la informació: Parc Agrari del Baix Llobregat
Categoria: Educació ambiental, Parc Agrari, Educació ambiental, Biodiversitat, flora, Educació ambiental, Divulgació, Ponències, general,