Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Catorze treballadors de vuit empreses
La Diputació de Barcelona forma en manipulació d'aliments a les empreses adherides al programa Parc a taula
Instant del curs. Autor: Parc a taula
18/11/2018
Un total de catorze treballadors de vuit empreses adherides al programa Parc a taula realitzen el curs de manipulació d’aliments que ofereix el Servei de Salut pública de la Diputació de Barcelona.
El programa Parc a taula ha ofert gratuïtament a totes les empreses que hi estan adherides la realització del curs de manipulació d’aliments per al personal d’establiments alimentaris minoristes i de la restauració.
Aquest curs té per objectiu proporcionar als manipuladors d’aliments els coneixements sobre higiene alimentària necessaris per garantir la seguretat alimentària en el seu lloc de treball. És un curs útil per a manipuladors d’aliments d’establiments minoristes i de restauració comercial, incloent els elaboradors, paradistes i productors d’àmbit local.
El curs, de 3 h de duració, ha constat d’una part teòrica al final de la qual s’ha obert la participació dels alumnes, mitjançant la discussió i la realització i resolució d’exercicis. Alguns dels temes tractats són les malalties de transmissió alimentària, la contaminació d’aliments, els factors que afecten el creixement bacterià, les contaminacions encreuades, les estructures i equips de cuina, la higiene personal, els hàbits higiènics, les pràctiques correctes de manipulació, els sistemes d’autocontrol i les especificacions higièniques i sanitàries dels aliments.
A la finalització, als alumnes se’ls ha lliurat un dossier amb els continguts del curs i un certificat que els és vàlid per acreditar el requisit legal que tenen les empreses de formar en matèria de manipulació d’aliments als seus treballadors.
La formació s’ha canalitzat a través del Servei de salut pública de la Diputació de Barcelona i ha anat a càrrec de Saia Formació, una consultoria en seguretat alimentària i Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics de Barcelona.
La convocatòria del curs s’ha adreçat a totes les empreses adherides al programa Parc a taula, de les quals vuit han aprofitat aquesta oportunitat per inscriure-hi a catorze treballadors. Les empreses beneficiades són: Bouquet d'Alella, Bouquet d'Hort Obrador Agroecològic, Can tria Ecologic, Confraria de Pescadors de Barcelona, Formatges de Ciuret, La Fassina de Jafre, Tempo de l'Hort i Turisme Rural La Morera.
compartir
Font de la informació: Parc a taula
Categoria: Parc a taula, Xarxa de Parcs Naturals, Parc a taula, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona, general,
To protect your privacy, before continuing we want to make sure that you know that, both we and our collaborators, use some cookies on the website to facilitate its use:
Own and third parties for statistical purposes, with which no user information is collected nor access IP addresses are recorded.
Our own and third parties to guarantee basic functioning, such as the user session, and personalization aspects, such as the language of our pages. We save the acceptance of cookies for 30 days to improve the browsing experience. Remember that you can delete cookies from your browser.
From third parties to show you information from our social networks, such as Facebook, X, YouTube, etc. By accessing these websites you can decide whether or not you accept their privacy and cookie policies.