L'Informatiu dels parcs

Litoral | Marina S'hi pot conèixer la història del vèrtex geodèsic

El turó d'en Galceran, nou mirador del Parc de la Serralada Litoral i del Parc de la Serralada de Marina

01/06/2020

El Consorci del Parc de la Serralada Litoral ha arranjat l'espai del turó d'en Galceran desbrossant l'entorn i col·locant-hi tres bancs i un plafó explicatiu amb la història del vèrtex geodèsic. L'actuació, que ha tingut una inversió total de 5.426,85 euros, ha permès crear un nou equipament, un mirador del Parc de la Serralada Litoral i del Parc de la Serralada de Marina.

El turó d'en Galceran, de 484 m d’altitud, es troba entre el Parc de la Serralada Litoral i el de la Serralada de Marina i fa de termenal entre els municipis de Tiana, Alella i Santa Maria de Martorelles. L’entorn és molt conegut per la torre de guaita que s’hi troba i és una fita popular entre els caminaires i ciclistes que sovintegen la serralada.

Les actuacions de millora han inclòs una intensa desbrossada de l’entorn per obrir les vistes cap a Barcelona, la costa i l’interior. A l’espai de la torre també s’han construït tres bancs que conviden a descansar després de l’ascensió i contemplar la panoràmica.

Plafons interpretatius

Així mateix, dalt del cim s’ha instal·lat un plafó interpretatiu de la curiosa història del vèrtex geodèsic que s’hi troba, el qual va servir per determinar la mesura del metre. 

A més d'aquest plafó, al mirador del turó d'en Galzeran també trobareu un plafó interpretatiu sobre les aus rapinyaires que són més visibles durant la migració que es produeix cada tardor. El disseny del plafó forma part del conveni de col·laboració entre la Xarxa de Parcs Naturals i l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) i conté informació que explica per què migren les aus rapinyaires, els tipus de migració i de vols. A més, conté dibuixos que ajuden a diferenciar les diferents espècies i informació sobre quina és la millor època per observar cada rapinyaire. Cliqueu en aquest enllaç a la web Conservació de la biodiversitat a la XPN i se us desplegarà el plafó.

Finalment, també s’ha eliminat una tofa de bambú que creixia al peu de la torre, ja que és una espècie de jardineria que no pertany a la vegetació natural i és difícil d’erradicar.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Publicacions, fauna, Paisatge, ocells, Litoral, Gestió del medi, ODS, flora, Webs, Educació ambiental, vertebrats, Educació ambiental, Divulgació, Biodiversitat, Educació ambiental, Marina, general,

Cercador de notícies




Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Sugerencias, opinión y redes sociales

 

Envíanos tus sugerencias, opina

y visita nuestras redes sociales

Sugerencias Opina Redes sociales