caes

Xarxa de Parcs Naturals És el City Nature Challenge (CNC) local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Biomarató: participeu en la marató d'observacions naturalistes més important del món!

09/04/2018

Del divendres 27 al dilluns 30 d’abril tindrà lloc la Biomarató i volem que Barcelona sigui la ciutat guanyadora! La Biomarató és una competició amistosa entre més de seixanta ciutats d’arreu del món per fotografiar el màxim nombre d’espècies d'éssers vius a l’entorn urbà. Barcelona hi participa amb els trenta-sis municipis de la seva àrea metropolitana.

Què és la Biomarató?

La Biomarató és el City Nature Challenge (CNC) local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El City Nature Challenge és una competició amistosa internacional d’observacions naturalistes. Vuitanta ciutats de tot el món competiran entre elles per aconseguir la major quantitat d’observacions d’éssers vius de la seva naturalesa local i publicar-les a Internet. En el cas d’Espanya, les ciutats que hi participen són Barcelona, Cadis, Madrid i Sevilla. La competició es farà a l’estil bioblitz, una marató d’observacions naturalistes per registrar tantes espècies com sigui possible. Si sou en algun dels trenta-sis municipis que conformen l’AMB pots contribuir a fer que la Biomarató guanyi el City Nature Challenge!

Quina ciutat guanyarà?

Serà aquella que aconsegueixi més observacions naturalistes, més espècies d’éssers vius observats i més participants implicats.

Així que durant aquests quatre dies podeu participar en alguna de les activitats que s’estan preparant. Sortiu i feu fotografies de qualsevol ésser viu que trobeu a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Si desconeixeu quina espècie esteu fotografiant no us amoïneu: la comunitat de Natusfera us ajudarà a identificar-la! Us agrada la muntanya? O sou més de platja? A l'Àrea Metropolitana hi ha de tot. Participeu i ajudeu Barcelona a guanyar la Biomarató!

Com es pot participar?

Podeu participar a la Biomarató de maneres diferents: 1) de forma individual, 2) com a organització o entitat, 3) fent difusió de l’esdeveniment i 4) ajudant a identificar espècies durant el concurs.

Més informació

Al web de la Biomarató trobareu tots els detalls.

compartir

Font de la informació: CREAF

Categoria: fauna, Divulgació, crustacis, hàbitats, mol·luscs, flora, fongs, Notícies d'arreu, peixos, amfibis, vertebrats, insectes, Educació ambiental, Biodiversitat, algues, Xarxa de Parcs Naturals, Aplicacions, Líquens, rèptils, Recerca i seguiment, invertebrats, mamífers, ocells, general,