Amb la col·laboració del Grup Orquidològic de Catalunya (GOC)

Ornitho.cat ha estrenat un nou grup taxonòmic: les orquídies

$urlFileEntry

'Spiranthes spiralis'. Autor: Martí Franch

08/10/2017

A l’inici del mes de setembre Ornitho.cat ha incorporat el grup taxonòmic de les orquídies. És una novetat molt especial, ja que es tracta del primer grup de flora que està disponible al portal. La incorporació ha estat possible gràcies a l'interès i suport del Grup Orquidològic de Catalunya (GOC), responsable del grup al portal.

El portal web Ornitho.cat es dedica a l'intercanvi d'informació sobre les observacions d'ocells, mamífers, amfibis, rèptils, libèl·lules, papallones diürnes i cigales de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia vinculada amb el Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya i promoguda conjuntament amb el departament de Territori i Sostenibilitat i diverses entitats ornitològiques i naturalistes.

S’espera que a partir d'ara es podrà recopilar molta informació sobre les orquídies catalanes. Per fer-ho, tot aquell que vulgui col·laborar està convidat a fer fotografies i posar-les amb les observacions, especialment sempre que tinguin dubtes o es tracti d'espècies rares o difícils d'identificar. Això farà més fàcil la tasca de l'equip de revisors del Grup Orquidològic de Catalunya (GOC), que donaran un cop de mà per resoldre els dubtes.

Tot i que enguany la temporada d'orquídies ja està quasi acabada, l'obertura del portal arriba en el moment just per a Spiranthes spiralis, l'única orquídia catalana de floració de tardor. No dubteu a sortir a buscar-ne al camp i introduir les vostres observacions al portal.

compartir

Font de la informació: Institut Català d'Ornitologia (ICO)

Categoria: Educació ambiental, Notícies d'arreu, Webs i butlletins digitals, Biodiversitat, flora, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Divulgació, Webs,