caes

Collserola El projecte tindrà continuïtat l'any vinent

Agroproductors ecològics de Collserola comercialitzen la varietat local del tomàquet Mandó

03/09/2015

Aquest estiu s'ha comercialitzat per primer cop la varietat recuperada de tomàquet Mandó de Collserola amb una molt bona acollida tant dels productors com dels consumidors, fet que augura la continuïtat del seu conreu i venda.

Enguany, s'ha comercialitzat per primera vegada la varietat local recuperada de tomàquet Mandó de Collserola. Durant l'estiu, agroproductors ecològics del parc han conreat amb fins comercials aquesta varietat i han venut el producte final al mercat local.

La varietat ha tingut una molt bona acollida, tant pel seu aspecte (mida gran) com pel seu sabor. Els bons resultats asseguren una segona temporada l'any vinent.

Arribar fins a la comercialització d'aquest tomàquet ha estat possible després d'anys de treball per fixar la varietat. Els estudis impulsats pel Consorci han estat desenvolupats per la Fundació Miquel Agustí, que ha realitzat alhora treballs experimentals als camps de Can Coll per veure com responia la varietat a diferents tipus de cultiu amb l'objectiu de donar eines als agricultors per optimitzar la seva producció.

El passat 27 d'agost, alguns dels productors implicats en la seva recuperació i comercialització es van reunir al Centre d'Educació Ambiental Can Coll (Cerdanyola del Vallès) per valorar la temporada. A l'encontre, els tècnics de la Fundació Miquel Agustí van mostrar els primers resultats de l'estudi experimental sobre la producció de la planta davant diferents tipus de poda realitzat el 2015 a Can Coll.

Els productors i/o agricultors implicats en el projecte són Can Domènec (el Papiol, Sant Cugat del Vallès), La vinya de Can Font (el Papiol), Can Bofill (Molins de Rei), L'ortiga / Can Montmany (Valldoreix, Sant Cugat del Vallès), el Llaurador de la Floresta (Sant Cugat del Vallès), Can Vilagut (Molins de Rei), Can Santoi (Molins de Rei) i Can Mandó (Vallvidrera, Barcelona).

La recuperació de varietats tradicionals així com l'impuls de l'agroproducció al parc és una de les línies de treball del Pla agropecuari del Parc Natural de Collserola. Mantenir la producció agrícola és un element essencial per a la conservació d'aquest territori, alhora que recuperar varietats tradicionals locals permet la conservació de la biodiversitat agrícola.

Trobareu més informació sobre el tomàquet Mandó aquí.

 

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Altres, Collserola, general,

Tags: collserola, tomàquet mandó, comercialització, varietat local, agroproducció ecològica,