Collserola
El dijous 26 d’abril a Can Coll (Cerdanyola del Vallès)

Jornada tècnica sobre la fertilitat del sòl, un factor clau en la producció agrària

$urlFileEntry

Jornada sobre el sòl. Autor: CPNSC

09/04/2018

El proper dijous 26 d’abril a la tarda tindrà lloc una jornada tècnica sobre la importància de tenir cura del sòl i les tècniques de maneig agrari més adients per promoure la conservació i millora de la fertilitat. La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament.

El sòl no és un substrat inert sinó una entitat viva, un ecosistema que conté una gran varietat d'espècies animals i vegetals que compleixen multitud de funcions. A més de característiques biològiques, els sòls tenen característiques físiques i químiques i de la combinació de totes elles en depèn la seva salut i fertilitat. De la salut i la fertilitat dels sòls en depèn la salut dels conreus i la disponibilitat per a les plantes de l'aigua i els nutrients que necessiten per desenvolupar-se de forma adequada.

L'objectiu d'aquesta jornada tècnica és conscienciar la pagesia sobre la importància de tenir cura del sòl, donar a conèixer mètodes de diagnosi de l'estat de la fertilitat dels sòls i transferir tècniques de maneig agrari orientades a promoure la conservació i la millora de la fertilitat. La jornada es realitza en el marc del projecte Alimentem Collserola i neix del treball realitzat conjuntament amb els productors del Parc Natural de la Serra de Collserola fruït de les necessitats detectades a la diagnosi participativa.

La sessió forma part del programa PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica) promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i coordinat per RuralCat.

Més informació i inscripcions:

Programa

18 h - Inscripcions.

18.10 h - Presentació de la jornada.

Eines per la dinamització local agroecològica. Ariadna Pomar León, Arran de terra.

18.15 h - Tècniques de maneig de millora de la fertilitat del sòl. Jordi Puig Roca, l’Espigall.

19 h - Eines per la diagnosi de l’estat de la fertilitat del sòl. Neus Vinyals Grau, Escola Agrària de Manresa del DARP.

19.45 h - Experiències de maneig de la fertilitat del sòl a l’ADV del Baix Llobregat. Albert Lacunza Alcaraz, tècnic de l’ADV de Fruita del Baix Llobregat.

20.30 h - Cloenda de la jornada. Eines per la dinamització local agroecològica. Guillem Tendero Acin, Arran de terra.

Lloc de realització

Can Coll. Centre d’Educació Ambiental. Ctra. de Cerdanyola a Horta, BV 1415, km 2. 08290. Cerdanyola del Vallès.

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través d'aquest enllaç.

Tel. 665 123 889 - A/e: ariadna@arrandeterra.org

També us podeu inscriure mitjançant el servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: http://ruralcat.gencat.cat/web/guest/transferencia/preinscripcio-jornada-tecnica

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Biodiversitat, Geologia, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències,