Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Collserola Si es detecta un niu, cal comunicar-ho al Cos d'Agents Rurals

Mesures contra la vespa asiàtica al Parc Natural de Collserola

$urlFileEntry

Rusc de vespa asiàtica. Autor: CPNSC

31/07/2018

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie exòtica que s’ha estès per tot Europa, va entrar a Catalunya per l’Empordà l’any 2012 i, enguany, ja ha arribat al Parc Natural de la Serra de Collserola.

El problema principal és la depredació sobre les abelles i altres insectes, per la qual cosa té un efecte indirecte sobre la pol·linització de plantes conreades i de flora silvestre que també acaba afectant a la producció de mel, cera i altres productes apícoles. A més de l’afectació sobre la salut pública com a conseqüència de les picades.

Al Parc Natural de Collserola s’ha creat un grup de detecció, seguiment i control de la població de la vespa asiàtica, dins del Parc, que està treballant amb la comissió tècnica de la Generalitat de Catalunya i tots els col·lectius implicats en aquesta problemàtica.

En cas de detecció d’un niu, s’ha de comunicar al Cos d’Agents Rurals mitjançant el telèfon 935 617 000 o el correu acapsal.dma@gencat.cat

En cas de picada, s’ha de trucar al 061.

 

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, invertebrats, Gestió del medi, Recerca i seguiment, fauna, hàbitats, Biodiversitat, insectes, flora, general,

CookiesEU