Nova temporada de comercialització del tomàquet Mandó de Collserola
Tomàquet Mandó de Collserola. Autor: Joan Vilamú
Aquest 2017 cinc productors del Parc Natural de Collserola comercialitzen aquesta varietat, recuperada a partir de l’esforç dels agricultors locals. També enguany es pot trobar en algunes botigues i restaurants.
Els productors agrícoles ecològics del Parc ja han començat a comercialitzar, per tercer any, els tomàquets de la varietat local Mandó de Collserola.
Com a novetat, aquest any algunes botigues i restaurants Slow Food serviran aquesta varietat local de tomàquet. A més a més, durant l’estiu, sis productors més l’han començat a conrear de manera experimental per poder-lo comercialitzar l’any vinent.
Com l’any passat, també s’han distribuït llavors des del Centre de Documentació i Recursos del Parc a diferents centres educatius per ser cultivades als horts escolars.
Durant la primera temporada de venda la varietat va tenir una molt bona acollida, tant pel seu aspecte (mida gran) com pel seu sabor. Aquest bons resultats van assegurar-ne el cultiu i comercialització, que es va iniciar de nou el mes d’abril amb la distribució de planter elaborat per la Fundació Miquel Agustí.
El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat recuperada a partir de la iniciativa i l’esforç dels agricultors locals, que compta amb el suport del Consorci, en el marc del Pla Agropecuari del Parc. Arribar fins a la comercialització ha estat possible després d’anys de treball per a fixar la varietat. Els estudis impulsats pel Consorci els ha desenvolupat la Fundació Miquel Agustí realitzant alhora alguns treballs experimentals als camps de Can Coll per veure com responia la varietat a diferents tipus de cultiu amb l’objectiu de donar eines als agricultors per a optimitzar la seva producció.
Els trobareu a:
Productors del Parc:
Can Domènec (el Papiol - Sant Cugat del Vallès); La vinya de Can Font (el Papiol); Rural de Collserola (Sant Cugat del Vallès); Els horts de Ca n’Alegria (Can Santoi, Molins de Rei); Can Puig (el Papiol).
Agrobotiga:
El Rebost de la Masia de Can Puig (el Papiol).
Botigues i restaurants:
Autoservei Rubio (Sant Cugat del Vallès); Montverd (Rubí); Ecollita (Sant Cugat del Vallès); Restaurant El mercader de l’Eixample; Restaurant El Filete Ruso.
Podeu ampliar la informació en aquest enllaç:
Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)
Categoria: Collserola, Biodiversitat, flora, general,