Collserola
Es poden demanar les llavors al Centre de Documentació i Recursos del Parc

Novament per a escoles i entitats, llavors de tomàquet Mandó de Collserola

$urlFileEntry

Llavors de tomàquet Mandó. Autor: CPNSC

15/03/2017

La varietat tradicional de tomàquet Mandó de Collserola ja té la marca de garantia Producte de Collserola, un distintiu per a mercaderies agroalimentàries de qualitat, proximitat, territori, identitat i de temporada, produïdes a Collserola.

Enguany, per a diversos productors de la Serra serà la tercera temporada consecutiva de plantació i comercialització; i, el segon any en què escoles i entitats diverses poden disposar de sobres de llavors per promoure aquest saborós fruit.

El curs passat nou centres docents (escoles bressol i centres de primària i de secundària) van sembrar aquest tomàquet. En algun cas hi ha hagut retorn, com, per exemple, l’Institut Vall d’Hebron, el qual ens ha lliurat llavors de la seva pròpia collita.

Si esteu interessats a demanar llavors o més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Centre de Documentació i Recursos Educatius: cdre@parccollserola.net.

Us recordem les fases del procés:

· S’enterra la llavor com a molt a 0,5 cm.

· S’utilitzen caixes, pots, etc. plens de terra flonja (substracte vegetal o compost ben madur).

· Es posen en un lloc lluminós i arrecerat del fred.

· Es reguen sovint i amb cura, fent servir un pulveritzador o una ampolla on hem fet petits forats al tap.

· En quinze dies ja apareixeran les plantes.

· En trenta dies es trasplantaran al lloc definitiu (hort, testos grans, jardineres, hort urbà, etc.).

Els productors del Parc que participen en el projecte de recuperació de la varietat de tomàquet Mandó de Collserola són els següents: Can Domènec (el Papiol / Sant Cugat del Vallès), La vinya de Can Font (el Papiol), Can Bofill (Molins de Rei), L'ortiga / Can Montmany (Valldoreix / Sant Cugat del Vallès), El Llaurador de la Floresta (Sant Cugat del Vallès), Can Vilagut (Molins de Rei), Can Santoi (Molins de Rei) i Can Mandó (Vallvidrera  Barcelona).

 

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Categoria: Collserola, Biodiversitat, flora, Gestió del medi,