Collserola
Al turó de la Magarola

Seguiment de la migració al Parc Natural de la Serra de Collserola

$urlFileEntry

Des del turó de la Magarola. Autor: CPNSC

09/09/2017

Torna al Parc Natural de Collserola la campanya científica i divulgativa d’observació de la migració.

Entre els mesos de setembre i octubre es poden albirar des del Parc Natural de Collserola diferents espècies de rapinyaires i aus planadores mentre realitzen la seva migració a terres africanes.

Ornitòlegs experts en fan el seguiment des del turó de la Magarola, una talaia privilegiada per observar aquest fenomen. Les espècies més abundants són els aligots vespers, les arpelles, l’esparver o el xoriguer. L’any 2016 es van comptabilitzar més de 2.000 aus durant aquests dos mesos.

Enguany, entre el 9 de setembre i l’1 d’octubre, els caps de setmana i festius entre les 10 i les 13 h, es reforça el seguiment amb un segon observador que ajuda els visitants del turó a identificar les diferents espècies que el sobrevolen.

La campanya, que aquest any arriba a la seva 29a edició, ofereix una magnífica oportunitat per passejar pel Parc Natural de la Serra de Collserola i tot pujant al turó de la Magarola per observar els ocells, identificar-los i gaudir d’unes esplèndides vistes de la ciutat i el seu entorn.

Aquesta campanya científica i divulgativa forma part del projecte PERNIS, coordinat des de l’Institut Català d’Ornitologia, i que té per objectiu el coneixement de les característiques del pas migrador dels rapinyaires, així com d’altres migrants diürns, que travessen el territori català.

Al web del Parc es poden descarregar diferents materials divulgatius a més a més d’un mapa amb la localització del turó així com consultar les dades actualitzades de les espècies observades.

El cap de setmana del 7 i 8 d’octubre se celebrarà el Dia Mundial dels Ocells, a Can Coll (Cerdanyola) i al Centre d’Informació del Parc (Vallvidrera). L’acte central serà el diumenge 8 amb la Festa dels Ocells al Centre d’Educació ambiental Can Coll.

Us convidem a visitar el turó, on podreu observar-les, i a gaudir d’aquest espectacle!

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Categoria: Collserola, Educació ambiental, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Recerca i seguiment,