Collserola
En directe, mitjançant una càmera web

Seguiu la nidificació d'una família de mallerengues blaves

$urlFileEntry

Càmera web. Autor: CPNSC

16/05/2018

Un any més, una parella de mallerengues blaves (Cyanistes caeruleus) s’ha instal·lat a la capsa niu del Centre d’Informació del Parc Natural de Collserola. La posta és d’onze ous i el 3 de maig ja havien nascut els primers polls.

Aquest refugi artificial té una peculiaritat, hi té instal·lada una càmera web que emet en directe tot el que passa dins del niu. El seguiment en temps real es pot fer des d’una pàgina del portal web del Parc que conté informació actualitzada del procés i és utilitzada per algunes escoles dins les seves activitats a l’aula. També conté enllaços a les pàgines de les dues nidificacions anteriors.

Aquesta iniciativa està connectada amb el Projecte Nius, una proposta de ciència ciutadana impulsada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). L’objectiu d’aquest projecte és fer un seguiment de la nidificació dels ocells per tal d’obtenir més informació sobre on, quan i com crien els ocells. És una proposta oberta a tothom i en la qual participen escoles, associacions i gent, a títol individual.

El seguiment dels ocells al Parc Natural de Collserola ja acumula gairebé trenta anys de dades continuades. Més enllà de la informació científica, l’aprofundiment en el coneixement dels ocells de la serra i les metodologies de treball han permès concebre tot un seguit de propostes i materials de caràcter formatiu, divulgatiu i, fins i tot, lúdic. Així, s’han dissenyat programes per a les escoles, s’han editat guies divulgatives en diferents formats i s’han realitzat múltiples activitats de divulgació específica sobre els ocells. Una de les més consolidades és la Festa dels Ocells que es realitza el primer cap de setmana d’octubre al Centre d’Educació Ambiental Can Coll o la Feixa dels ocells, instal·lació que també trobem en aquest centre.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Educació ambiental, Vídeos, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Divulgació, Vídeos, Webs,