Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Collserola Permetrà la recuperació ambiental del Torrent d'en Tapioles

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona ja té emplaçament definit

$urlFileEntry

La signatura. Autor: Ajuntament de Barcelona

27/11/2014

El nou Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAACB), que substituirà l'actual de la carretera de la Rabassada, es construirà a la finca anomenada Torre Doña Juana, propietat de l'Ajuntament de Barcelona i situada a prop del Cementiri de Collserola, a la vall del Torrent d'en Tapioles, i dins el municipi de Montcada i Reixac.

La nova gossera donarà servei tant al municipi de Barcelona com al de Montcada i Reixac, que pel fet de ser un municipi de cruïlla metropolitana, pateix un índex d'abandó d'animals extraordinàriament alt.

La localització triada compleix els requeriments tècnics, logístics i de viabilitat necessaris per a situar un equipament d'aquestes característiques. Permetrà el tancament de l'actual CAACB amb unes instal·lacions que han quedat petites i obsoletes. El nou centre, amb  una superfície aproximada d'una hectàrea, tindrà més capacitat i millorarà les condicions que actualment tenen els animals del centre.

El regidor de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí; l'alcaldessa accidental de Montcada i Reixac, Maria Carmen Porro; el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà i president del Consorci del Besòs, Antoni Vives, i el vicepresident executiu del Consorci del Parc Natural de Collserola, Josep Perpinyà, varen  firmar, el passat 5 de novembre, l'acord urbanístic necessari per portar a terme aquest equipament.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola s'encarregarà de condicionar els més de 90.000 metres quadrats de finca, recuperant una vall coberta d'un alzinar de gran qualitat. El conveni inclou també els treballs per millorar la connexió entre els barris de Can Sant Joan i de Vallbona, que transcorren en paral·lel al Rec Comtal, i que portarà a terme el Consorci del Besós.

La modificació del Pla General Metropolità serà promoguda per l'Ajuntament de Barcelona i haurà de ser aprovada inicialment i provisionalment per l'Ajuntament de Montcada i Reixac i, finalment, per la Generalitat.  Amb aquesta iniciativa, la major part del territori afectat passarà de tenir una qualificació de 'cementiris metropolitans' a 'sòl forestal'.

La tramitació urbanística i els treballs previs s'iniciaran aquest 2014. Està prevista la construcció del nou equipament al llarg del proper mandat.  

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Categoria: Collserola, general,

Tags: equipament,