caes

Guilleries-Savassona | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Es farà control de flora exòtica invasora, manteniment d’itineraris i activitats de sensibilització

El Consorci del Ter i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona col·laboren en l’ordenació i gestió del riu Ter i la seva conca a la comarca d'Osona

17/04/2024

El Consorci del Ter i la Diputació de Barcelona han firmat un conveni de col·laboració per a l’ordenació i la gestió del riu Ter i la seva conca fluvial a la Xarxa de Parcs Naturals, dins la comarca d’Osona, que inclou millora i conservació d’hàbitats i espècies fluvials, control d’espècies invasores de flora i fauna, millora de la connectivitat fluvial i de valorització del patrimoni cultural fluvial, així com activitats de divulgació i sensibilització i de dinamització sostenible del territori a través de la Ruta del Ter.

El conveni és per aquest 2024, es podrà perllongar fins a quatre anys addicionals com a màxim i compta amb una dotació econòmica de 20.000 euros per part de la Diputació de Barcelona. En l’àmbit del conveni es troben el Parc del Castell de Montesquiu i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Aquest any, fruit d’aquest acord, es preveu l’elaboració i redacció d’una diagnosi preliminar de l’espai fluvial des de la resclosa de Gallifa, a les Masies de Voltregà, fins a la resclosa del Dolcet, a Manlleu, per part dels serveis tècnics del Consorci del Ter.

També és previst fer actuacions de control de flora exòtica invasora i de millora i manteniment de la senyalització de la Ruta del Ter i de les dels afluents al seu pas per Osona.

Així mateix, és previst organitzar quatre activitats de sensibilització i educació ambiental en coordinació amb el Parc del Castell de Montesquiu i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, i es portarà a terme una campanya als centres educatius amb la cessió de diferents materials i xerrades.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: flora, Gestió del medi, Guilleries-Savassona, Montesquiu, Xarxa de Parcs Naturals, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,

Recursos

Museu del TerMuseu del Ter