caes

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Entre el 6 d’abril i el 19 d’octubre

El Parc Natural del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc del Montnegre i el Corredor ofereixen rutes teatralitzades inclusives

25/03/2024

Integrar natura, cultura i història mitjançant l'expressió artística i el llenguatge simbòlic del teatre és l’objectiu de les rutes teatralitzades inclusives que s’ofereixen en tres espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals. Es tracta d’Emboscada, un viatge pels sentits (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Obac), Aigua, un viatge pels sentits (Parc Natural del Montseny) i Camins, un viatge pels sentits (Parc del Montnegre i el Corredor). Es podran fer entre el 6 d’abril i el 19 d’octubre. Cal reservar plaça mitjançant el següent formulari d'inscripció.

Les visites teatralitzades a espais naturals protegits donen vida al patrimoni natural, cultural i etnogràfic i permeten descobrir-ne els orígens i l’evolució d'una manera amena, associada a un record agradable o sentit, elements que reforcen la vinculació afectiva amb l’espai i motiven una actitud de respecte i estima. 

Per això, les rutes teatralitzades faciliten l’accés i la participació de tots els públics i ofereixen recursos de suport a l’accessibilitat en el cas que es requereixin, com són el servei d’interpretació en llengua de signes catalana (LSC), l’audiodescripció per a persones cegues, barres direccionals i servei de cadira Joëlette. Les rutes estan gestionades per CIMA (Centre d'Interpretació del Medi Ambient).

Viatges pels sentits

“Emboscada, un viatge pels sentits” és una ruta inclusiva que es realitza al llarg de l’itinerari accessible de la Casa Nova de l’Obac fins a l’Obac vell, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i en la qual intervenen dos actors i un educador ambiental. Es podrà fer els dies 6 d’abril, 5 de maig (coincidint amb la Matinal de Viu el parc i amb LSC), 1 de juny, 14 de setembre i 5 d’octubre.

La ruta té com a protagonistes el bandoler Capablanca i l’Ermesinda, la pubilla del mas dels Ubach. Una emboscada, una relació tortuosa, un robatori i un mas enrunat traslladen els participants a l’època dels bandits. A més, aquests personatges els faran explorar els sentits a partir d’elements de l’indret. Una proposta d’integració amb l’entorn, tot treballant les sensacions.

“Aigua, un viatge pels sentits” té lloc al Centre d'Informació Can Casades, al Parc Natural del Montseny. La ruta transita per l'itinerari adaptat de la font del Frare, amb una extensió de poc més d'un quilòmetre, vorejant la riera de Santa Fe. També de la mà de personatges singulars, "Aigua" explora, en diferents parades, els cincs sentits (vista, tacte, oïda, gust i olfacte) i està adreçada a tots els públics. Es podrà fer el 20 d’abril, 18 de maig, 15 de juny (amb LSC), 28 de setembre i 19 d’octubre.

“Camins, un viatge pels sentits” es fa per l’entorn del santuari del Corredor, al Parc del Montnegre i el Corredor. La ruta, amb una extensió de poc menys d'un quilòmetre i mig, transita per part de l’itinerari «La plana del Corredor». Aquest itinerari no està adaptat, però per la configuració amable del terreny és fàcilment transitable. De la mà de personatges singulars, «Camins» explora, en diferents parades, els cincs sentits (vista, tacte, oïda, gust i olfacte) i està adreçada a tos els públics. Es pot fer els dies 13 d’abril, 11 de maig, 8 de juny, 21 de setembre i 13 d’octubre (Matinal de Viu el parc, amb LSC).

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Montnegre-Corredor, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, Viu el parc, ODS,