Foix
A causa de la situació actual de confinament

S'ajorna la V Trobada d'Estudiosos del Foix al juny del 2021

$urlFileEntry

S'ajorna la V Trobada. Autor: Vicenç Lara Bujaldón

21/04/2020

El dimarts 16 de juny d'aquest 2020 estava prevista la V Trobada d'Estudiosos del Foix al Molí del Foix, Centre d’Interpretació Històrica i Natural. La situació actual de confinament arran de la pandèmia COVID-19 fa que la V Trobada d’Estudiosos del Foix s'ajorni fins al juny del 2021.

A causa del fet que encara no es coneixen ni la durada del confinament per fer front a la COVID-19 ni les fases del retorn escalat a la normalitat, la Diputació de Barcelona i el Consorci del Parc del Foix han acordat que la V Trobada d’Estudiosos del Foix s'ajorni fins al mes de juny del 2021.

Per a més informació i consultes, podeu posar-vos en contacte amb el Parc del Foix mitjançant el correu electrònic p.foix@diba.cat.

Setze anys d'història d'unes Trobades

Durant els setze anys en què s’han anat celebrant aquestes trobades, s'ha pogut constatar l’efecte positiu de la protecció d’aquest entorn natural i cultural. La situació del Parc del Foix, receptor principal d’actuacions positives i negatives en aquesta conca fluvial, el fa el lloc més indicat per valorar-ne l’estat de salut. Malgrat ser una conca situada en una comarca primordialment agrícola i industrial, l’evolució positiva dels indicadors ecològics i ambientals demostren que la conservació i la sostenibilitat són compatibles amb el desenvolupament social i econòmic del territori.

Bona part d’aquest èxit ha estat possible, precisament, gràcies a la suma d’estudis i recerques que es duen a terme des de diferents àmbits de la ciència i la cultura ja que, si bé el seguiment del patrimoni natural és bàsic en un espai natural protegit i el seu entorn geogràfic, el patrimoni cultural també ha ocupat bona part dels esforços en la gestió d’aquest espai.

Podeu consultar els volums que apleguen les ponències presentades en les diverses Trobades d'Estudiosos del Foix, així com les realitzades en els altres parcs de la XPN, en aquest enllaç a la Llibreria de la Diputació.

Per a més informació sobre el format i estructura de les Trobades d'Estudiosos del Foix, cliqueu aquí. Ens retrobem al juny del 2021.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Llibres, revistes i CD, Educació ambiental, Foix, Relleu, Paisatge, Biodiversitat, Geologia, Hidrologia, Meteorologia, Atmosfera, algues, fongs, flora, fauna, invertebrats, vertebrats, hàbitats, Educació ambiental, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, Publicacions, ODS,