Foix | Garraf | Olèrdola
Descarregueu-vos el programa i feu les vostres reserves

ACTIVITATS SUSPESES FINS A NOU AVÍS - Comencen les activitats guiades als parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix

$urlFileEntry

Pantà de Foix. Autor: Oriol Clavera

09/03/2020

Aquest 2020 els parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix us proposen cada cap de setmana activitats familiars, passejades i sortides i tallers guiats per conèixer el ric patrimoni natural i cultural d'aquests tres espais singulars. 

Entre el centenar de sortides, activitats i tallers que s’ofereixen enguany, n'hi ha per conèixer els millors racons dels tres parcs, l'àguila cuabarrada, les herbes i remeis, les flors, abelles i mel, formatges o la fauna nocturna... i d'altres que ressegueixen la vida a la prehistòria, els ibers, l'Olèrdola medieval, la cova Negra i l’avenc de l’Esquerrà.

Normalment, les activitats són matinals, si bé també se'n fan de nocturnes, i tenen una durada d'entre 2 i 4 hores. Guiades per grans coneixedors del territori i la matèria, els participants podran interpretar i comprendre paisatges emblemàtics del Garraf, Olèrdola i el Foix així com descobrir les seves històries amagades.

S'agrupen en les tipologies següents:

· Excursions guiades (EG): itineraris naturalístics guiats per bons coneixedors del territori adreçats al públic general.

· Visites guiades o teatralitzades (VG o VT): visites al conjunt monumental d'Olèrdola i els seus exteriors de la mà d'un guia i/o d'un personatge històric.

· Activitats familiars (AF): tallers, jocs de descoberta o passejades de curta durada i baixa dificultat, adreçades especialment als infants.

· Tallers (TA): visites adreçades al públic general que inclouen un taller pràctic.

Podeu consultar totes les propostes al programa i, a mesura que s'acosti la data, a l'Agenda dels parcs.

Informació general

· Preu: adults, 3 euros // menors, entre cinc i dotze anys, 2 euros // menors de cinc anys, gratuït // famílies nombroses, membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals i majors de 65 anys, 10 % de descompte.

Algunes activitats estan subjectes a una tarifa addicional en concepte de material o accés a equipaments que no depenen dels parcs.

· Horaris i reserva: vegeu la descripció de cada activitat al programa i contacteu amb els diferents organitzadors que hi figuren com a mínim 24 hores abans de l'activitat ja sigui per correu electrònic, telèfon o WhatsApp (vegeu les pàgines 38-39 del programa).

· Material: cal portar calçat i roba adequats per caminar per la muntanya, aigua, gorra i protecció solar o impermeable, si el temps ho aconsella. A les sortides nocturnes, porteu una llanterna.

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

En alguna d’aquestes rutes es podrà demanar el servei de Joëlette, cadira tot terreny d'una única roda, per a les persones amb mobilitat reduïda (tel. 630 678 885). Consulteu més informació sobre materials i propostes accessibles a la Xarxa de Parcs Naturals aquí.

El programa us ofereix informació, també, sobre el Passaport dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix.

Passejades guiades a la Xarxa de Parcs Naturals

Trobareu els programes de totes les passejades guiades que s'organitzen arreu dels parcs en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Parc a taula, Foix, Garraf, Olèrdola, Parc a taula, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Àguila cuabarrada, Biodiversitat, fongs, flora, fauna, hàbitats, Educació ambiental, Divulgació, ODS,