caes

Garraf Van retirar seneci

El Cercle de Voluntaris extreu plantes invasores al dipòsit controlat de la vall d’en Joan, al Parc del Garraf

05/03/2024

El Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals va retirar plantes invasores al dipòsit controlat de la vall d’en Joan, al Parc del Garraf, el dissabte 2 de març. En concret, van retirar seneci (Senecio pterophorus), una planta invasora que és tòxica per als animals de pastura, entre d’altres.

El punt de trobada va ser al carrer de Xaloc, a l’entrada del dipòsit controlat, on els va rebre l’equip del Parc, amb el tècnic de conservació, Emilio Valbuena, i el guarda forestal Rafael González i també Brenda Saavedra, tècnica de l’AMB . 

Van pujar fins al mirador, on els van explicar la història d’aquesta vall i com es va decidir transformar-la en un punt d’acumulació de deixalles, com es va dur a terme el tancament i perquè és important avui dia, ja que ara s’ha convertit en un indret amb una alta biodiversitat i un punt calent per a moltes espècies del Parc. 

Un cop dins, els van presentar la planta invasora, el seneci. Tot seguit, es van dividir en dos grups per treballar a dues zones diferents. Un grup de cinc persones va fer una repassada a la zona que ja s’havia netejat l’any passat i el grup de 15 persones restant es van quedar a la zona de més abundància de seneci.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, flora, Gestió del medi, Garraf, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Educació ambiental,