Garraf
Centrat en els murs de pedra seca

El Parc del Garraf participa en un projecte LIFE per a l'adaptació al canvi climàtic

$urlFileEntry

Barraques de vinya de Begues. Autor: XPN

15/05/2019

El dilluns 13 de maig, va tenir lloc al Parc Nacional de CinqueTerre (Ligúria-Itàlia) la reunió preliminar per donar el tret de sortida al projecte ‘Murs de pedra seca, com a eina d’adaptació al canvi climàtic’, finançat per la Unió Europea a través del programa LIFE.

El projecte, liderat pel Parco Nazionale delle CinqueTerre, compta amb la participació del Parc del Garraf, la Universitat de Gènova, l’entitat ambientalista Legambiente, la Fundació Manarola i l’assessorament d’ITRB, expert en gestió de programes europeus.

L’objectiu estratègic fonamental d’aquest projecte és demostrar com una antiga tecnologia, els murs de pedra seca, poden ser extremadament efectius per millorar la resiliència del territori en la seva adaptació al canvi climàtic així com posar en relleu els seus nombrosos beneficis de caràcter  ambiental, social i econòmic.

"Murs de pedra seca, com a eina d’adaptació al canvi climàtic" s’iniciarà el proper mes de juliol i es desenvoluparà fins al juliol del 2024. Amb un pressupost total de 3,71 MEUR, el programa LIFE finançarà el projecte en un 55 %, amb una aportació de 2,04 MEUR. La Diputació de Barcelona, en representació del Parc del Garraf, hi contribuirà amb 77.805 euros, en un pressupost total de 172.900 euros.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Notícies d'arreu, Biodiversitat, hàbitats, Normativa, Gestió del medi, Diputació de Barcelona,