caes

Garraf | Olèrdola També s'ha substituït la rampa que facilita l'accés de la fauna a les piques

El Parc del Garraf restaura el safareig de la font del Rector

16/05/2023

La colla de manteniment dels parcs del Garraf i d’Olèrdola ha reparat i restaurat recentment el safareig inferior de la font del Rector, al municipi d’Olivella, que presentava fissures a les parets laterals i al terra i patia fuites d’aigua. Amb l’objectiu de tenir cura de la fauna aquàtica present, la restauració es va fer amb la col·laboració dels guardes forestals dels dos parcs, que van revisar la presència de fauna aquàtica al safareig i la va traslladar a una pica superior que va conservar l’aigua durant tota l'actuació.

Després de detectar fuites d’aigua en el safareig inferior de la font del Rector, al terme municipal d’Olivella, des del Parc del Garraf es va procedir a la revisió de l’estat de conservació de les piques que acumulen l’aigua. Durant aquests treballs, es va confirmar la presència de fissures tant a les parets laterals del safareig com al terra de la pica inferior. Per reparar la font, la colla de manteniment dels parcs del Garraf i d’Olèrdola van buidar-la i, posteriorment, la van restaurar.

El procés de buidatge es va fer en coordinació amb l’equip de guardes forestals dels dos parcs que, amb l’objectiu d’evitar l’afectació sobre la fauna i la flora aquàtica (amfibis, invertebrats i hidròfits), van retirar seguint tots els protocols de bioseguretat les larves de salamandra i nimfes de libèl·lules que hi van trobar i les van traslladar a la pica de dalt, que va conservar l’aigua durant tot el procés de restauració.

Per completar els treballs, també es va substituir la rampa instal·lada per facilitar l’accés d’entrada i sortida de la fauna a cadascuna de les piques.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Hidrologia, flora, fauna, invertebrats, amfibis, hàbitats, Gestió del medi, Garraf, Olèrdola, Biodiversitat, ODS,