caes

Foix | Garraf | Olèrdola | Xarxa de Parcs Naturals Hi ha hagut un relleu en l’equip responsable

El Parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix es reuneixen en el 9è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible

11/07/2024

L'Hospital de Cervelló, a Olesa de Bonesvalls, va acollir el dimecres 10 de juliol el 9è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) dels Parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix. Hi van assistir un total de 30 persones, 14 representants de l'àmbit públic i 16 de l'àmbit privat. Durant la sessió es va presentar el nou director del Parc del Garraf i Olèrdola, José Luis Herrera, i la tècnica d'ús públic responsable de la CETS, Anna M. Ramírez, incorporada a l’equip des de setembre de 2023.

La benvinguda al Fòrum va ser a càrrec de l'alcalde d'Olesa de Bonesvalls, Jordi Ramos, i els directors del Parc del Garraf i Olèrdola, José Luis Herrera, i del Parc del Foix, Pau Mundó, que van donar les gràcies a tots els assistents per formar part del projecte. Seguidament, es va presentar la nova tècnica de referència de la CETS al Garraf, Olèrdola i Foix, Anna Maria Ramírez, que rep també el suport de l'altra tècnica d'ús públic i educació ambiental, Agnès Manchón. Així, Sofia Paricio es va acomiadar de les tasques de responsable de la CETS als tres parcs ja que actualment coordina la CETS de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i és cap d'Unitat de Desenvolupament Socioeconòmic.

A continuació, es va presentar la feina feta durant el 2024 dels diferents grups de treball específics que conformen la CETS, entre els quals hi ha el Fòrum Ambiental del Litoral, el Grup de Gestió Ambiental (que ha passat a ser el living lab del projecte Life eCOadapt50), el Grup d'ús públic, turisme i comunicació, el Grup d'Educació Ambiental i Voluntariat i el Grup d'empreses CETS.

Seguidament, es va informar sobre la convocatòria de subvencions a particulars i entitats convocada per la Diputació de Barcelona, els treballs per renovar el web de la Xarxa de Parcs Naturals, el Cercle de Turisme i la participació al Fòrum d'ESPARC sobre turisme sostenible celebrat a Valsaín. També es va fer esment de les futures incorporacions d’empreses a la CETS, de les renovacions de les primeres que es van adherir, que es duran a terme al llarg de la tardor, i de l’inici de la Fase III que incorpora les agències de viatges al projecte.

El Fòrum també va servir per explicar el Pla estratègic de salut, natura i benestar de la Xarxa de Parcs Naturals i l'estat de les actuacions del projecte Next Generation de turisme sostenible. La sessió es va tancar amb una visita al recinte de l'Hospital de Cervelló, una construcció del segle XII que es va destinar a l’acollida de pelegrins i vianants pobres que passaven per l'antic camí de Barcelona a Vilafranca del Penedès, i que actualment està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Foix, Garraf, Olèrdola, Xarxa de Parcs Naturals, Turisme sostenible, ODS,