caes

Garraf El 6 i 7 de juny

El programa Parc a taula present a la Fira del Mar i del Medi Ambient, de Vilanova i la Geltrú

20/05/2015

El cap de setmana del 6 i 7 de juny, el programa Parc a taula amb el seu mercat serà present a la III Setmana Bio per a l'alimentació ecològica en el marc d'Eco Coast, la Fira del Mar i del Medi Ambient, "BlauVerd", de Vilanova i la Geltrú.

La fira, gestionada i coordinada des de PIVSAM, sota l'organització de les regidories de Promoció Econòmica i Turisme, i Medi Ambient de Vilanova i la Geltrú, vol ser un ampli aparador per a productes ecològics, serveis sostenibles, xerrades i tallers sobre història i tradicions i s'articula al voltant dels següents eixos: medi ambient i entorn; mar i litoral; noves tecnologies; energies renovables; investigació i recerca; divulgació ambiental; ecoturisme i activitats esportives i recreatives vinculades al mar, i gastronomia i producció local (productes ecològics de proximitat i qualitat).

És en aquest darrer centre d'interès on es compta amb la presència i participació de Parc a taula atès que es tracta d'un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels parcs.

Vilanova i la Geltrú i el Garraf són uns dels indrets del país que reuneixen més valors en poc territori i gaudeixen de zones naturals protegits de gran valor ambiental i paisatgístic com, per exemple, l'espai de la Xarxa Natura 2000 "costes del Garraf" o l'espai marí, amb més de 27.000 ha amb una de les  praderies de posidònia més importants de Catalunya, catalogat com a zona LIC (lloc d'interès comunitari) i zona ZEPA (zona d'especial protecció de les aus).

A més a més, aquests territoris són a tocar d'espais protegits del litoral com la desembocadura de la riera de Ribes, els Colls i Miralpeix, Platja Llarga o la desembocadura del Foix i es connecten per mitjà de rieres, rius i torrents amb tres dels dotze parcs gestionats per la Diputació de Barcelona: el Parc del Garraf, el Parc d'Olèrdola i el Parc del Foix.

El programa Parc a taula és present a l'espai dedicat a la sobirania alimentària que se centra en la gastronomia i la producció local amb productes ecològics de proximitat i qualitat. A la fira, s'oferirà un tast de productes del mar amb un maridatge "mar i muntanya".

Altres espais de la III Fira del Mar i del Medi Ambient estan dedicats a la tradició i el patrimoni; l'ecoturisme i les activitats marines, i el reciclatge, l'intercanvi i la segona mà.

Josefina Castellví, oceanògrafa exdirectora de la base antàrtica Joan Carles I i catalana de l'any, serà l'encarregada de la conferència inaugural, pregó de la fira.

Més informació:

Dies: 6 i 7 de juny del 2015

Lloc: rambla de la Pau, Vilanova i la Geltrú.

Horari: de les 10.30 a les 21 h. 

Lloc web: http://www.firablauverd.cat/

compartir

Font de la informació: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i XPN

Categoria: Fires i festes, Parc a taula, Garraf, general,

Tags: parc a taula, gastronomia, fira del mar i del medi ambient, maridatge,