caes

Garraf | Foix | Olèrdola Per un període de cinc anys

Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix obtenen la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

23/10/2017

Després que durant el 4 i 5 d’abril d'enguany tingués lloc la visita de l'auditora de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) als parcs, la setmana del 16 d’octubre la Federació Europarc ha comunicat la resolució positiva per a un període de cinc anys.

Juntament amb la comunicació es va adjuntar un informe d'avaluació en què es descriuen els punts forts i els punts febles del procés d’adhesió de la CETS al Garraf, Olèrdola i el Foix, a més a més d'avaluar si el programa d'actuacions compleix amb els principis i els objectius de la Carta.

El resultat de l'auditoria certificada per Europarc és molt satisfactori i constata que, després de tot un any treballant amb la CETS als parcs, s'ha aconseguit la creació d’un bon grup de treball format per diferents agents implicats en el nostre territori, tant del sector públic com privat. Remarca que es va atorgar el certificat per unanimitat i felicita els parcs per l’aplicació exitosa i reconeix com de ben dirigit estan i el bon compromís local.

Com a punts febles el resultat de l'auditoria destaca els problemes d’accessibilitat a l’espai natural i la manca de gestió de les àrees marines protegides. Durant els propers cinc anys, els tres parcs han de tirar endavant conjuntament el seu pla d’actuacions previstes per poder superar les properes auditories.

El dimecres 7 de desembre tindrà lloc a Brussel·les, a la seu de la Federació Europarc, el lliurament de l'atorgament del certificat de la Carta Europea de Turisme Sostenible als parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix per al període 2017-2021.

Trobareu més informació a la pàgina web sobre turisme sostenible als espais naturals al portal web de la Xarxa de Parcs Naturals.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Foix, Olèrdola, general,