Foix | Garraf | Olèrdola | Diputació de Barcelona
El 'Compromís per la sostenibilitat Biosphere'

Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix reben el distintiu Biosphere

$urlFileEntry

Empreses i serveis guardonats. Autor: Diputació Barcelona

22/03/2018

Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix van recollir el seus distintius juntament amb 245 empreses i serveis que durant l’any 2017 han iniciat un procés d’incorporació d’un pla de millora i d’avaluació del compromís per a la sostenibilitat.

L’acte va ser presidit per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, el regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i el president de l’Institut de Turisme Responsable, Tomás Azcárate. També hi va participar Xavier Font, via Skype, el qual va poder fer una petita conferència sobre la gestió sostenible en el turisme. 

El Compromís per a la sostenibilitat Biosphere vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística.

El desplegament i implantació territorial del programa s’articula amb la Cambra de Comerç de Barcelona, com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona i amb una gran implantació territorial, i els onze ens de gestió turística comarcals en conveni amb la Diputació de Barcelona.

D’aquesta manera, s'ha impulsat una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics i privats. Una metodologia que permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la destinació. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, els serveis turístics que hi participen obtenen el distintiu  de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, anualment renovable.

Amb aquesta metodologia la Diputació de Barcelona disposa de la Certificació Biosphere a través de les seves marques turístiques i , a partir d’ara, els serveis turístics i les empreses poden involucrar-se amb la seva sostenibilitat a través del Compromís Biosphere.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona i XPN

Categoria: Foix, Garraf, Olèrdola, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona,