Foix | Garraf | Olèrdola | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona
Han recorregut el camí ramader de Marina

Ja són al Parc del Garraf els divuit cavalls que hi passaran l'hivern

$urlFileEntry

Calderer, Galindo i Llacuna. Autor: Diputació Barcelona

14/12/2017

Un grup de divuit cavalls de la Fundació Miranda van arribar el dilluns 11 de desembre al Parc del Garraf, on passaran els mesos d’hivern. Els cavalls han arribat a destí després d’haver recorregut prop de 200 km seguint el camí ramader de Marina, distància que separa el pla de l’Orri, a la serra del Catllaràs (Alt Berguedà), d’Olivella, al Parc del Garraf. 

Coincidint amb l’arribada al Parc del Garraf, la directora de la Fundació Miranda, Rosa Galindo, i el director del Parc del Garraf, Santi Llacuna, acompanyats del diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, van explicar els beneficis del projecte en el que intervenen elements que van des de la recuperació i benestar dels animals, fins a la millora dels espais del Parc gràcies a la pastura dels animals.

Calderer va explicar que el projecte de transhumància aporta un benefici per al conjunt del territori per on passa el camí ramader de Marina, des dels Pirineus fins al mar. Calderer va declarar que “aquesta experiència es repetirà en els propers anys ja que té importants valors afegits no només per al Parc i els cavalls, sinó també per a les poblacions que acullen als cavalls, amb la generació de valors econòmics, ecològics i turístics que volem potenciar amb el camí ramader de Marina”.

Per la seva banda, el director del Parc del Garraf, Santi Llacuna, va explicar que el Parc ha habilitat un terreny de 300 ha de pastura d’estepa mediterrània amb tancat elèctric, situat a prop del nucli d’Olivella, un indret ideal per a la salut i la recuperació dels animals. Aquest tipus de pastura beneficia tant els cavalls com el terreny, per l'acció dels cavalls de netejar-lo i evitar, així, la propagació d’incendis forestals.

També la directora de la Fundació Miranda, Rosa Galindo, va voler remarcar la importància d’aquest projecte per al benestar d’aquests animals, tots ells procedents de situacions de maltractament i abandonament, que necessiten d’unes condicions de vida apropiades per a la seva recuperació. En aquest sentit, el Parc del Garraf ofereix unes possibilitats òptimes per a la seva evolució, en un espai en què podran viure en llibertat i amb bones pastures.

Podeu descarregar-vos imatges dels cavalls arribant al Parc del Garraf així com declaracions del diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Foix, Garraf, Olèrdola, Xarxa de Parcs Naturals, Paisatge, Biodiversitat, fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Gestió del medi, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona,