caes

Foix | Garraf | Olèrdola Les activitats que commemoren el Dia Europeu dels Parcs (28 i 29 de maig) seran gratuïtes

Més d'un centenar d'excursions, tallers i visites teatralitzades en el programa de passejades guiades i altres activitats dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix

23/02/2022

Activitats familiars, tallers, excursions i tallers guiats, visites teatralitzades... El programa de Passejades guiades i altres activitats 2022 als parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix ofereix una àmplia oferta amb prop de cent cinquanta activitats. Cada cap de setmana fins a mitjan desembre es pot descobrir el patrimoni natural, cultural i el patrimoni d’aquests tres espais naturals protegits amb el guiatge de persones expertes. Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia als organitzadors.

Les activitats que s’ofereixen en el programa del 2022 inclouen des d’espeleologia i visites a coves, excursions sobre geologia, pedalades en bicicleta elèctrica, tallers naturalistes subaquàtics i activitats guiades de descoberta dels usos de les plantes, de la fauna marina a la costa del Garraf o per escoltar els sons dels ratpenats en una sortida nocturna.

Així mateix, hi ha propostes de neteja submarina i del litoral, sortides amb veler i amb open caiac i sessions al planetari de l’Observatori Astronòmic del Parc del Garraf amb una observació final del cel. La vessant històrica i patrimonial també és important amb passejades per descobrir com subsistien els habitants a l’interior del massís del Garraf, el patrimoni arquitectònic dels parcs, la gran fortalesa d’Olèrdola, la mineria i el ferro a la zona i recorreguts entre camps de vinyes al Foix.

Un any més, tampoc podien faltar les visites teatralitzades de la mà de Guisla, la remeiera d’Olèrdola, i la descoberta dels cavalls del Parc del Garraf, amb la Fundació Miranda, a més d'activitats familiars com un taller i gimcana sobre l’àliga cuabarrada, un altre en què es farà una menjadora d’ocells, una passejada amb elaboració final d'un punt de llibre amb elements naturals, la gimcana al Parc d’Olèrdola sobre l’estrany viatger i el seu mapa o la llibreta de natura. Algunes activitats d’estiu es fan al capvespre per evitar la calor.

Cal portar roba i calçat adequats, aigua, gorra i protecció solar o impermeable si el temps ho aconsella. El preu de les excursions guiades per de 3 euros els adults; 2 euros els infants d’entre 5 i 12 anys; i gratuït els menors de 5 anys. Les famílies nombroses i els membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals i majors de 65 anys tenen un 10 % de descompte. Algunes activitats estan subjectes a una tarifa addicional en concepte de material o accés a equipaments que no depenen dels parcs. Les activitats que commemoren el Dia Europeu dels Parcs (28 i 29 de maig) són gratuïtes.

A més del programa, es pot ampliar la informació sobre les diverses passejades a l'Agenda dels Parcs i en aquesta pàgina web que recull els programes de tots els parcs de la Xarxa de Parcs Naturals.

Propostes accessibles

Els parcs ofereixen el servei de Joëlette, cadira tot terreny d’una única roda, que permet practicar el senderisme a les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat. Cal consultar-ne la disponibilitat trucant al telèfon 630 678 885. La web Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals conté totes les propostes, activitats, programes i materials accessibles als parcs i espais naturals protegits.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Divulgació, Foix, Garraf, Olèrdola, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental,