caes

Foix | Garraf | Olèrdola S'estrena un vídeo promocional del turisme sostenible

Onze empreses i institucions reben el certificat de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Garraf, Olèrdola i el Foix

30/03/2023

Onze empreses i institucions s'han sumat a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) dels parcs del Garraf, Olèrdola i Foix. Van rebre les distincions en el 8è Fòrum permanent de la CETS celebrat al Centre d'Interpretació Malvasia, a Sitges, el dimarts 28 de març. Amb aquestes, ja són 29 les empreses acreditades. Al Fòrum es va planificar la nova organització de la CETS, es va presentar l'estat dels treballs del Mapa de Camins d'Activitats Organitzades (MACAO), es va conèixer la CETS del Parc d'Asinara (Itàlia) i es va estrenar el nou vídeo promocional del turisme sostenible als tres parcs.

S'incorporen a l'acreditació CETS el Punt d'Informació de Castelldefels, l'Observatori Astronòmic del Garraf, el Monestir Budista del Garraf, el Club Nàutic Garraf, el Càmping Sitges, La Fassina, l'Associació Cetàcea, Nootka Kayak, Masia de la Vinya i Descoberta Can Foix. Amb aquesta acreditació, es fa una aposta clara per mantenir el patrimoni natural i cultural del territori, contribuint al parc natural, a les tradicions, a les empreses locals, al productes locals, a la reducció del consum d'energies no renovables i a l'aposta per les renovables i a la reducció dels residus, entre d'altres.
 
Al Fòrum es va fer una nova proposta organitzativa i de governança, amb tres convocatòries anuals del grup de treball plenari, quatre convocatòries anuals dels espais estables i dues anuals del fòrum permanent, amb assistència individual. Els grups de treball que es proposen són: ús públic i gestió d'espais protegits, gestió i millora ambiental, educació ambiental i voluntariat, empreses, Fòrum ambiental del litoral-grup de treball del litoral, i turisme, comunicació i informació del visitant.
 
També es va estrenar el vídeo que s'ha fet de la Carta als tres parcs, en què apareix el president de l'associació d'empresaris i establiments CETS del Garraf, Olèrdola i Foix, que parla en representació dels associats per explicar què significa aquesta acreditació de turisme sostenible.
 
 

Pel que fa al Mapa de Camins d'Activitats Organitzades (MACAO), es van planificar els propers treballs, pels quals s'ha contractat una empresa, per definir límit de participants, activitats permeses i el mapa de zones permeses de cada parc.
 
Intercanvi amb Sardenya
 
Al Fòrum hi van assistir representants del Parc Nacional d'Asinara, de Sardenya (Itàlia) , que tornaven la visita que se'ls va fer i van explicar el seu procés de la CETS, on estan a la segona fase i han de començar a fer l'adhesió d'empreses. La delegació la formava el director del Parc, Vittorio Gazale, l'alcalde de Torres, Massimo Mulas, l'alcaldessa de Stintino, Rita Vallebella, l'alcalde de Castelsardo, Antonio Capula i dues referents de la CETS Asinara, Annamaria Masala i Marirosa Martinelli.

Al matí havien visitat la seu de Parcs Naturals a l'edifici del Rellotge (Escola Industrial) de Barcelona, després van ser a la Pleta, oficina del Parc i al Port de Sitges, on van parlar amb l'associació Cetàcea, que organitzen activitats marítimes i s'acaben d'acreditar amb la CETS i van dinar al Restaurant La Sitja Benaprès de l'escola d'hostaleria Sitges.
 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Foix, Garraf, Olèrdola, ODS, Vídeos, Carta Europea de Turisme Sostenible,