Garraf
Podeu descarregar-vos el receptari

Parc a taula organitza un àpat temàtic dedicat a l'espigall del Garraf

$urlFileEntry

Instant de l'àpat temàtic. Autor: Parc a taula

09/12/2019

L’àpat s’ha adreçat a comunicadors i divulgadors i ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d'Hostaleria de Sitges, l’associació de productors Espigalls del Garraf i la DO Penedès.

Aquest ha estat el segon dinar del cicle d’àpats del Parc a taula. Hi han assistit periodistes i bloguers del món de la gastronomia com ABC, Br Noticias, Catalunya Ràdio, Cuinetes Carme, Eat bcn, EnergySupport, Estudio Q, La cuina violeta by Nani Nolla, M&T Magazine, Retalls de Cuina, Triangulo Marqueting Group i Visitsitges.

L’àpat ha tingut un caràcter divulgatiu i en el seu transcurs, entre plat i plat, s’han fet breus intervencions. S’ha parlat de cultura i gastronomia, de les particularitats de l’espigall del Garraf, també del rol de l’espigall en la recuperació de terrenys agrícoles en desús i dels efectes positius per a la prevenció d’incendis forestals, l’adaptació al canvi climàtic i el desenvolupament econòmic sostenible d’aquest territori.

Els alumnes de l’Institut Joan Benaprès Escola d’Hostaleria de Sitges han concretat la seva proposta culinària en sis plats: xips de tubercles i espigalls; croquetes d’espigalls i bacallà amb romesco; corball, gambes, i trinxat d’espigalls; risotto de bolets i espigalls, i llaminera de porc, espigalls i foie. I, per acabar, un duo de pastís de Sacher i bailana amb espigalls ensucrats. Tots els plats han estat cuinats, presentats i servits pels propis alumnes. Teniu les receptes disponibles en aquest enllaç.

La DO Penedès va fer una proposta de maridatge amb Xarel·lo 2018 de Castell de Pujades, BRIN- QUS Blanc 2018 de Joan Segura Pujadas, Utòpic 2015 de Bodegues Sumarroca, Black 2018 de MontRubí, Can Feixes Negre Tradició 2009 de Can Feixes i Clàssic Penedès Efecte Brut 2017 d’Albet i Noya. Tots els vins han estat presentats pels respectius cellers, presents a l’àpat.

Les intervencions han anat a càrrec de Samuel Valls Montagut, director de Institut Joan Ramon Benaprès, Xavier Roget Padrosa, responsable del programa Parc a taula, Montse Marcé i Remei Gimeno, productores de l’Associació Espigalls del Garraf, Joan Casals Missio, director executiu de la Fundació Miquel Agustí, Santi Llacuna Claramunt, director dels parcs del Garraf i d’Olèrdola, Rosa Huguet i Sugranyes, presidenta de Node Garraf, Francesc Olivella, director de la DO Penedès, Alejandro Eguía Heras, gerent del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Jordi Gassol, president del Gremi d’Hostaleria de Vilanova, Josep Tarín i Canales, diputat delegat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, i Juan Luis Ruiz López, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Els Àpats temàtics del Parc a taula pretenen difondre els valors dels espais naturals i els recursos que aquests ens ofereixen, utilitzant com a fil argumental la gastronomia, amb la implicació dels productors, elaboradors i restauradors vinculats al territori. Així mateix, promouen col·laboracions i sinergies entre les empreses adherides al programa Parc a taula.

Aquest àpat temàtic dona inici a una campanya de divulgació de l’espigall del Garraf que es perllongarà fins al mes de març del 2020.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Garraf, Parc a taula, Parc a Taula, Biodiversitat, flora, Gestió del medi, Divulgació, ODS,