Garraf
Amb zones on l'activitat està prohibida entre el 16 de gener i el 31 de maig

Comença el període de regulació de l'escalada al Parc del Garraf

$urlFileEntry

La Falconera. Autor: XPN

21/01/2010

L'escalada és una activitat molt arrelada a Catalunya. Tanmateix, les activitats d'escalada coincideixen sovint amb indrets on hi ha exemplars d'animals i plantes molt singulars o en perill, que cal protegir. Per això, entre el 16 de gener i el 31 de maig es prohibeix l’escalada en zones del Parc com la Falconera, les Penyes de Can Marcer i la Roca Negra.

El Parc del Garraf compta amb un programa de protecció del medi rupícola amb mesures encaminades a ordenar-ne la freqüentació i la millora d'aquests espais. Per col·laborar amb aquest programa i contribuir a la protecció de la fauna i la flora pròpia dels rocaters, les persones que practiqueu l'escalada heu de seguir les recomanacions següents:

· Per escalar en les zones no marcades expressament en el mapa, caldrà disposar del corresponent informe favorable del parc. Respecteu les indicacions que trobareu en alguns punts d'accés a vies d'escalada.

· Deixeu el menor nombre possible de senyals del vostre pas. No trenqueu ni malmeteu la vegetació, respecteu al màxim la tranquil·litat de la fauna que hi viu i emporteu-vos totes les deixalles.

· Col·laboreu en la difusió d'aquest programa per aconseguir una escalada respectuosa amb l'entorn, que permeti gaudir de les riqueses del medi rupícola i alhora preservar-les.

A l'apartat de regulacions de la pàgina web del Parc i en aquest díptic trobareu el mapa de les zones on l'escalada està permesa o restringida.

Per a més informació, podeu adreçar-vos a:

Oficina del Parc del Garraf. La Pleta

Tel. 935 971 819

A/e: p.garraf@diba.cat

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Paisatge, Biodiversitat, Geologia, flora, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Normativa, Recerca i seguiment, Gestió del medi, ODS,