Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Guilleries-Savassona Per tal de realitzar la secció de servei en camins de la xarxa viària bàsica del municipi

Continuen els treballs forestals de prevenció d'incendis i seguretat viària en camins de Tavèrnoles

$urlFileEntry

Treballs forestals al camí del Munts. Autor: XPN

22/09/2020

Per realitzar-hi la secció de servei, el dimarts 8 de setembre es van iniciar treballs forestals de prevenció d’incendis i seguretat viària als marges del camí dels Munts (Tavèrnoles). L’obra, amb un cost de prop de 6.000 euros, té l’objectiu de reduir el combustible present i millorar la seguretat i el manteniment del camí i està previst que s'acabi el mes de novembre. 

Al municipi de Tavèrnoles s’estan executant des del 8 de setembre i fins al mes de novembre aquests treballs forestals al camí dels Munts, després d'haver-se completat aquestes mateixes actuacions a inicis del 2020 als camins de les Punxes i del castell de Savassona (veure la notícia aquí). El camí dels Munts, de més de 4 km, uneix el pont del Vent amb el Salt de la Minyona i és un camí interessant per a la prevenció d'incendis ja que transcorre proper a la carena del puig Estamper i pel pla de Masgrau.

Els treballs per a la realització de la secció de servei consisteixen en la tallada de tota la vegetació arbòria i arbustiva en una amplada d’1,5 metres a banda i banda dels camins, així com la poda de les branques d’arbres que estan en punts més allunyats i envaeixen aquesta amplada. La vegetació tallada es retira (i s’aprofita per llenyes, fusta o biomassa) o es tritura.

Les obres estan executades per l’empresa Gestió Forestal Sostenible SL i tenen un pressupost proper als 6.000 euros. Després de l’actuació també es realitzarà el manteniment del ferm d'aquest camí.

Funció de la secció de servei

La secció de servei és la secció del camí lliure de vegetació i té per objectius disminuir el combustible de les vores de la xarxa de camins inclosa en els plans municipals de prevenció d’incendis, millorar les condicions de seguretat per als vehicles d’extinció i per a la circulació en general i augmentar les condicions d’insolació que afavoreixen el manteniment del ferm dels camins després de les pluges.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: flora, hàbitats, Gestió del medi, Guilleries-Savassona, Prevenció incendis, Biodiversitat, ODS, Oficina Tècnica de Prevenció d'Incendis,

CookiesEU