Guilleries-Savassona
Conjuntament amb els infants de l’escola i del casal de Setmana Santa

Els guardes de l'Espai Natural instal·len i fan el seguiment de capses niu a Vilanova de Sau i Tavèrnoles

$urlFileEntry

Seguiment de les capses niu. Autor: XPN

18/04/2019

El mes d'abril va començar la instal·lació de capses niu. Setmanalment, es fa el control de la seva ocupació. Una capsa niu és una estructura artificial que pot ser utilitzada pels ocells que fan niu a les cavitats dels arbres o de les roques. Es col·loquen per a diverses espècies d'ocells més o menys amenaçades i beneficioses per a l'ésser humà, com ara mallerengues, colltorts, raspinells, etc.

Les capses niu han estat instal·lades pels guardes de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona als municipis de Vilanova de Sau i de Tavèrnoles. Les primeres se segueixen conjuntament amb els infants de l'escola Les Roques del poble, els quals, per parelles, fan el seguiment de les capses, anotant si estan ocupades, per quines espècies (bàsicament mallerenga), quants ous han post, quants polls han sortit i com van creixent. Aquesta activitat també es fa amb els nens i nenes que participen al casal de Setmana Santa de Tavèrnoles.

Aquesta informació s’incorpora a l’aplicatiu del projecte NIUS, una iniciativa de ciència ciutadana destinada al seguiment de la nidificació d’ocells.

Podeu veure més imatges a la pàgina de Facebook de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Guilleries-Savassona, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació,