Guilleries-Savassona
Les tasques han estat executades pel personal de manteniment de l'Espai Natural

Es millora la senyalització i l'entorn vegetal de l'itinerari del Puigsec, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

$urlFileEntry

Mapa d'inici de l'itinerari. Autor: XPN

24/07/2020

L'itinerari senyalitzat del Puigsec és un recorregut circular que connecta alguns dels espais d'interès hidrològic que envolten Sant Julià de Vilatorta, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Amb l'actuació realitzada s'ha volgut solucionar la manca de senyalització, especialment a la seva part inicial i final, al seu pas pel poble. També s'han substituït fites en mal estat i s'ha podat i estassat la vegetació del camí.

L'itinerari senyalitzat del Puigsec surt del parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta i connecta aquest espai amb diferents elements patrimonials que han esdevingut formes tradicionals de captació i emmagatzematge de l'aigua com la font de Puigsec, la bassa de Puigsec o la bassa del Brudon, recentment recuperada (vegeu notícia aquí).

La ruta a peu travessa un mosaic d'hàbitats que ofereix al visitant una mostra de la flora i la fauna més característiques dels boscos mixtos de roure, alzina i pi roig, així com de les zones de conreu.

L'actuació que s’hi ha realitzat ha servit per col·locar set indicacions que faltaven a l'inici i al final de l'itinerari, al seu pas per Sant Julià de Vilatorta, i per millorar la seva connexió amb el parc de les Set Fonts. També s'han substituït quatre fites indicadores situades al llarg del recorregut que estaven en mal estat. Els treballs s'han completat amb una poda i estassada de la vegetació del camí de l'itinerari. Aquestes feines han estat executades pel personal de manteniment de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

L’itinerari senyalitzat del Puigsec, de dificultat baixa, té una distància de 5,470 km, un desnivell de 85,7 m i s’estima una durada d’una hora i mitja per realitzar-lo. Per a més informació, podeu consultar la pàgina web dels itineraris senyalitzats de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona o bé descarregar-vos-en el díptic.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Paisatge, Biodiversitat, Hidrologia, flora, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi,