Guilleries-Savassona
A Sant Julià de Vilatorta

Es realitzen treballs forestals de millora per a la recuperació de l'alzina de la Vall

$urlFileEntry

Alzina de la Vall. Autor: XPN

26/06/2018

L’alzina de la Vall és un arbre d’interès per la seva mida i port. Aquesta alzina pateix, actualment, un procés de decaïment que afecta gran part de la part aèria de l’arbre. Per intentar la seva recuperació, des del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, s’han iniciat uns treballs forestals de millora.

L’alzina de la Vall, situada a la finca de Cànoves del municipi de Sant Julià de Vilatorta, és un arbre catalogat d’interès perquè té un diàmetre superior als 70 cm i un port molt característic. Durant els darrers mesos, s’ha observat una pèrdua important del seu vigor. Per saber-ne la causa, s’han fet diverses proves, les quals han descartat efectes de possibles plagues o malures. La conclusió ha estat que, a causa de la seva grandària i pel fet d’estar localitzada en una zona amb poc sòl, l’alzina s’ha vist afectada pels períodes de sequera dels últims anys.

Per intentar recuperar-la, amb el personal propi del Consorci de l’Espai Natural, i d’acord amb la propietat, s’han començat a fer diversos treballs de millora forestal, amb l’objectiu de reduir la competència del seu entorn mitjançant la tallada de rebrots d’altres espècies i la realització d’una estassada de matoll. En un futur, es preveu fer una poda sanitària en alçada, per tal de potenciar la part aèria més sana.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Biodiversitat, Hidrologia, flora, Recerca i seguiment, Gestió del medi,