Guilleries-Savassona
A la cinglera del pantà de Sau, dins l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Jornada de formació dels voluntaris sobre les cingleres

$urlFileEntry

Voluntaris observant la cinglera. Autor: Cercle Voluntaris

22/12/2019

Una seixantena de voluntaris van gaudir de dues edicions de la formació contínua 'La vida a la cinglera', realitzades el 23 de novembre i el 14 de desembre, sobre els cingles, la seva formació i composició, i la seva flora i fauna característiques.

En arribar a Can Mateu, al municipi de Vilanova de Sau, Eli Urretabizkaia, tècnica de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals; Alba Ludevid, tècnica d’Ús Públic i Educació Ambiental de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, i Jordi Riera, director de l'Espai Natural, van donar-los la benvinguda i van oferir-los una introducció sobre el parc i sobre l’Escola de Natura Can Mateu.

A continuació, Jordi Vilà, geòleg, va explicar-los els secrets de la formació de les cingleres i les característiques que es poden detectar en la cinglera que es troba a l’entorn del pantà de Sau, la cinglera vermella i la blanca.

Les intervencions de la jornada de formació van continuar amb la ponència dels biòlegs Jordi Faus i Carles Martorell, els quals van explicar als voluntaris l’ecosistema de la cinglera, la seva fauna i la seva flora característiques. En acabar, el grup va realitzar l'itinerari sensorial guiat per la Júlia García amb l’objectiu de poder observar de primera mà tots els coneixements teòrics esmentats prèviament.

Per a més informació sobre el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals, consulteu la seva pàgina web i les seves xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram).

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Guilleries-Savassona, Relleu, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Geologia, Hidrologia, hàbitats, Educació ambiental, Divulgació, Ponències, ODS,