Guilleries-Savassona A partir de l'anàlisi de 739 imatges captades per 14 càmeres instal·lades a Vilanova de Sau
L'estudi sobre la comunitat de carnívors de l'Espai Natural aporta els primers resultats
Fototrampeig guineu. Autor: GNO
01/11/2018
Ferran Sayol, del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO), presenta els primers resultats del seu estudi sobre la comunitat de carnívors de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, realitzat durant el 2017 i el 2018.
L’estudi s’ha realitzat a partir de l’anàlisi de les 739 fotografies captades per 14 càmeres, que han estat instal·lades al municipi de Vilanova de Sau. Les càmeres, situades a 1 km de distància entre elles, han estat actives 129 dies.
Durant els quatre mesos que va durar l’estudi es van obtenir moltes imatges de mamífers, essent les espècies més freqüents el senglar (53 % de les fotografies), la guineu (26 %) i el cabirol (10 %). Del registre de mamífers carnívors, un 80 % són de guineu, un 6 % de teixó, un 3 % de geneta i un 2 % de fagina.
Estudis com aquest ens permeten conèixer i avaluar la fauna de l’Espai Natural. Felicitats per la feina feta!
compartir
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Guilleries-Savassona, Biodiversitat, fauna, vertebrats, mamífers, Recerca i seguiment, Gestió del medi, general,
Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:
Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines. Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.